Laatste week Wereldwinkel Linschoten

Deze week nog en dan is de Wereldwinkel Linschoten gesloten. Met pijn in het hart stoppen Gusta de Jong-Bakker en Wim van der Graaf ermee. Na een lange periode komt er een einde aan hun Wereldwinkel in Linschoten. Klanten kunnen nog een week gebruik maken van de uitverkoop. Of er een doorstart komt is nog niet zeker. Gusta blijft wel Fair Trade levensmiddelen op bestelling leveren.

Uitverkoop

“Al een paar weken houden we verschillende uitverkoop-acties”, zegt Gusta. “Gelukkig wordt daar door velen goed gebruik van gemaakt. Deze laatste week geven we op de resterende non-food artikelen 50% korting”.

Doorstart

“Aan de doorstart door enkele vrouwen uit Linschoten wordt nog gewerkt. We hopen dat het plan van de grond komt (voor Linschoten en voor boeren en producenten in Derde Wereldlanden). We wachten met spanning de uitwerking van de plannen af.”

Nog wel levering op bestelling.

Gusta gaat nog wel verder met de levering van ‘Fair Trade Food op Bestelling’. Een voldoende aantal klanten heeft aangegeven dat ze maandelijks Fair Trade levensmiddelen willen bestellen. In de laatste week van elke maand (uiterlijk de 30ste) kan via mail een bestelling doorgegeven worden aan wereldwinkel.linschoten@gmail.com.

In de eerste week van elke maand plaatst Gusta dan een levensmiddelen-bestelling bij Fair Trade Original in Den Helder. Een paar dagen later kan de bestelling daarna bij Gusta aan de Nieuwe Zandweg 6a in Linschoten opgehaald worden.

Laatste kans dus om leuke spullen te kopen bij Gusta en Wim van de Wereldwinkel Linschoten, Nieuwe Zandweg 5. Via mail bereikbaar op wereldwinkel.linschoten@gmail.com.

Door Siem van der Burg

Meer berichten