Wie maakt een doorstart van Wereldwinkel Linschoten mogelijk.
Wie maakt een doorstart van Wereldwinkel Linschoten mogelijk. Siem van der Burg

Nieuwe winkelruimte gezocht

Algemeen

Recent besloten Gusta de Jong-Bakker en Wim van der Graaf, dat ze een punt achter de Wereldwinkel in Linschoten gaan zetten. Per 1 augustus stoppen ze ermee. Op die aankondiging kregen ze een groot aantal betrokken reacties. Met name de vaste klanten reageerden onaangenaam verrast, maar wel begripvol.

Er is hoop

Als er niets gebeurt, zal er binnenkort geen Wereldwinkel meer in Linschoten zijn. “Maar de kans, dat er een doorstart komt, lijkt misschien aanwezig”, zegt Gusta. “Recent meldden zich enkele enthousiaste jonge Linschotense vrouwen, die aangaven, dat ze willen zoeken naar mogelijkheden voor een doorstart”.

Doorstartmogelijkheden

“Ze hebben onlangs met elkaar en met mij een gesprek gehad”, vervolgt Gusta. Wim en ik willen graag helpen, om een doorstart mogelijk te maken. Niet zoeken naar de honderd redenen, waarom het niet zou kunnen, maar naar een mogelijkheid, die wel zou kunnen. Een Wereldwinkel runnen is geen eenvoudige zaak, want de marges zijn smal. Op sommige plaatsen in Nederland wordt door gemeentes nog wel wat subsidie gegeven. Daar hoef je in de gemeente Montfoort-Linschoten niet op te rekenen. Het enthousiasme van de dames en hun wil om een doorstart mogelijk te maken is echter groot. Wellicht gaat het ze lukken.”

Wie helpt

“De grootste uitdaging is het vinden van een geschikte en betaalbare winkelruimte”, zegt Wim. “De huidige winkel is niet meer voor een vervolg beschikbaar. Er moet ruimte gevonden worden op een plaats in Linschoten, die makkelijk bereikbaar is, waar regelmatig aanloop van klanten is. De initiatiefnemers doen via De IJsselbode graag een oproep om te helpen. Wie weet een goede, betaalbare verkoopruimte op een goed bereikbare en aantrekkelijke plek?

Tips kunnen worden doorgegeven aan de initiatiefnemers via het e-mailadres: wereldwinkel.linschoten@gmail.com

Tot 1 augustus ‘leegverkoop’

Inmiddels is Wereldwinkel Linschoten na de lockdown ‘gewoon’ open en gaat het weer goed met de verkoop. Er wordt positief gereageerd op het verzoek, om te helpen met de leegverkoop. Veel mensen nemen de kans te baat, om extra goed rond te kijken in de Wereldwinkel en alvast cadeautjes te kopen voor verjaardagen en gelegenheden later in het jaar.

Siem van der Burg

Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 9 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 10 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 11 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 14 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 16 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 19 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00