Zo ziet een muurtje eruit als er een projectiel langs gevlogen is dat de paal zal toucheren;Simon LaLau, Tim Goes, Willem LaLau, Bas Wiltenburg, Sebastiaan Evers. Schutter Van Loen met 9.
Zo ziet een muurtje eruit als er een projectiel langs gevlogen is dat de paal zal toucheren;Simon LaLau, Tim Goes, Willem LaLau, Bas Wiltenburg, Sebastiaan Evers. Schutter Van Loen met 9. Gerard van Hooff

Prestigeduel tijdens bekertoernooi

Algemeen

FC Oudewater - Montfoort S.V.’19 3-1

Voetballen tegen de buren uit het oosten was ooit een gebruikelijk tafereel aan het begin van het seizoen. Een speciaal Heksenwaagtoernooi was ervoor in het leven geroepen en wie uit de onderlinge confrontatie het best uit de bus kwam tijdens het nederlagentoernooi kon met een goed gevoel door Montfoort respectievelijk Oudewater heen fietsen dan wel een biertje bestellen in een plaatselijke horecatent. Respect was zeker gesteld. Een volle parkeerplaats getuigde van voldoende belangstelling voor de bekermatch tussen de Oudewaterse tweedeklasser en de eersteklasser uit Montfoort.

Er werd van meet af aan fel gestreden en een opvallend detail was meteen dat de gasten zich in aanvallende zin voornamelijk richtten op de kopkracht van centrumspits Denny van Loen. De over lengte beschikkende verdedigers van FCO hadden er aanvankelijk behoorlijk wat moeite mee en werden bij hoekschoppen geassisteerd door hun eigen spits-met- lengte Sebastiaan Severs. Gaandeweg zou FCO-aanvoerder Simon Lalau zich ontpoppen als de beste verdedigende kopper van de Oudewaternaren.

Tweemaal strafschop

Pal nadat middenvelder Walter van der Neut de eerste mondelinge waarschuwing had geïncasseerd, leverde aan de andere zijde een overtreding van Ricardo Bakker een gebaar naar de stip door scheidsrechter Ezanagui op. Aanvoerder Lalau kweet zich van zijn taak en stuurde Robin Vianen naar de verkeerde hoek; 1-0 (15e min.). Vijf minuten later was de stand weer gelijk. Nu mocht Denny van Loen vanaf 11 meter aanleggen nadat Van der Neut binnen de beruchte lijnen over de spreekwoordelijke schreef was gegaan; 1-1 (20e min.). De verhoudingen in het veld vielen vanaf dat moment onder de noemer gelijkopgaande strijd. De thuisploeg koos voor een van de situatie afhankelijke veldbezetting waarbij 4-2-4 en 4-4-2 elkaar afwisselden en er veel geswitcht werd. Haastige spoed bleek daarbij een storende factor. De bezoekers daarentegen speelden meer plaatsgebonden en kenden slechts Van Loen als de te bereiken man. Kansrijke situaties bleven hierdoor schaars bij gebrek aan timing, onnodige buitenspelgevallen en slordig balverlies. Niettemin bleef het een aantrekkelijk partijtje voetbal. Pas toen Bart Griffioen in de 44e minuut in staat gesteld werd een rush te ondernemen en tussen twee tegenstanders door ‘in de overdrive’ ging en uithaalde mocht de thuis-aanhang juichen; 1-2 (44e min.).

Marge op twee

Vier minuten was het tweede bedrijf oud, toen Sebastiaan Evers door een foutieve terugspeelbal van de Montfoortse verdediging in balbezit kwam en terstond doelman Vianen op de proef stelde. Die had geen antwoord; 3-1 (49e min.) Zeven minuten later leek Montfoort S.V. dichterbij te komen. Thomas Koense scoorde maar zag zijn treffer afgekeurd door een voorafgaande overtreding. FC Oudewater ging in de fase hierna wat voorzichtiger om met balbezit. De bal werd langer gekoesterd, maar over het moment van het afleveren van de eindpass leken de spelers het niet eens te kunnen worden. Gevolg; onnodige sprints en/of buitenspelgevallen.

Meer druk in eindfase

Langzaam werd de druk van de bezoekers opgevoerd. Dat leidde tot kopbal over door Van Loen, een schot van dezelfde speler dat gestopt werd door Meuleman en voor diens heiligdom neerdalende hoekschoppen. Bij een ervan stond invaller Lars Janmaat zijn goalie letterlijk terzijde op de doellijn. Dé kans om het tij te keren was een kwartier voor tijd voor de Montfoorter Thomas Koense. Zijn inzet vanaf de punt van het zestienmetergebied richting de gapende doelmond miste echter de juiste precisie. De cornerstand liep onderwijl fors op in het voordeel van Montfoort zonder schadelijke gevolgen voor de thuisclub en ook uit vrije trappen wisten de oranjehemden het doel niet te vinden. Hoewel, na 90 minuten spelen trof Denny van Loen buiten bereik van alles en iedereen de linkerpaal nog. Een ’praatkaart’ haalde hij in de slotminuut nog wel binnen. Daarna kon aan FCO-zijde het eerste foutje van aanvoerder Simon Lalau worden genoteerd; geen foutloze wedstrijd dus!

Gerard van Hooff

Gebroederlijk bekijken Sven Rietveld en Bart Griffioen het resultaatvan de door Simon Lalau (niet zichtbaar) genomen strafschop.Rechts Ricardo Bakker (Montfoort S.V.).
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 1 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 4 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 6 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 8 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 23 uur geleden
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen gisteren
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk gisteren
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan 25 apr, 14:00