Afbeelding
pr

Basisschoolleerlingen zingen kerstliederen

Algemeen

Op woensdag 16 december om 10.30 uur brengen alle leerlingen van basisschool De Schakels - Hoogbegaafden Onderwijs Oudewater een coronaproof muzikale kerstgroet aan de bewoners van woon- en zorgcentrum De Wulverhorst te Oudewater.

Lampionnen en gebarentaal

De kinderen lopen, onder begeleiding van het team, eerst in een lampionnenoptocht naar het verzorgingstehuis. Daar vormen zij een halve kring rond het gebouw en zingen een aantal kerstliederen ondersteund door gebarentaal. Een coronaproof optreden waarmee zij alle ouderen een hart onder de riem willen steken in deze vreemde, voor velen eenzame, kerstperiode.

Voor het instuderen van de gebaren worden de juffen en kinderen geholpen door Amber (19), de dochter van de directeur van De Schakels-HBOO. Zij is slechthorend en gebruikt ondersteunende gebaren om te communiceren. Amber: "Toen ik van dit idee hoorde, kreeg ik tranen in mijn ogen. Ik zei meteen: "Hier wil ik jullie bij helpen." Gebarentaal is in deze coronatijd zo actueel. Wat een mooi idee!"

Een activiteitenbegeleider van het verzorgingstehuis kreeg kippenvel toen ze van het initiatief hoorde en directrice Joyce Jacobs zei: "Wat een fantastisch idee!"

Kerstgedachte

Wat de kinderen nog niet weten, is dat ook hen een verrassing staat te wachten. Vanwege de coronamaatregelen kan het traditionele kerstdiner met zelf meegebracht eten om te delen niet plaatsvinden. Daarom krijgen de kinderen na hun optreden op school een lunch, die volledig wordt verzorgd door de Coop Heijmans, Jumbo Blankestijn en Echte Bakker John Treur.

Basisschooldirecteur Dionne Tieman: "We zagen ons kerstdiner al in het water vallen, maar door de vrijgevigheid van de lokale ondernemers, kunnen onze kinderen toch genieten van een gezamenlijk kerstfeest. Dat is toch de ware kerstgedachte!"

Afbeelding
Deze week in Concordia 34 minuten geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 2 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 3 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 17 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 18 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 19 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 20 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 21 uur geleden