Afbeelding
Aad Kuiper

Opnieuw iets bijzonders

Algemeen

Ze bedenken bij het Taalcafé toch steeds opnieuw iets bijzonders om mensen, die nog niet vertrouwd zijn met allerlei voor autochtone Nederlanders heel gewone zaken kennis te laten maken. Zoals laatst met een oer-Hollandse picknick en dan nu weer een bezoek aan een boerderij. Opnieuw een zowel leerzaam als heel leuk projectje van Samentaal.

De organisatoren Marga Smits en Ria van Welzenis: “Op dinsdag 13 september zijn we met een clubje deelnemers van het taalcafé naar de boerderij van Jeanne en Piet van Jaarsveld geweest. Niet alleen het bezoek, maar ook de wijze waarop we daarnaartoe gingen was een klein feestje. De organisatie van de Touwtrein had namelijk aangeboden om de volwassenen en de kinderen te vervoeren.

En wat een feest was het op de boerderij in de Hekendorpse buurt! Iedereen keek zijn ogen uit en genoot met volle teugen: de kinderen van de jonge katjes, het voetballen, de trampoline en de skelter die daar ook te vinden waren, en de volwassenen van de koeien en vooral van de melkrobot; ze keken hun ogen uit.

We willen Jeanne en Piet hartelijk danken voor de gastvrijheid en de Touwtrein voor het vervoer. Het was top!”

Aad Kuiper

Afbeelding
Afbeelding
Interesse in geschiedenis begint in eigen dorp 32 minuten geleden
Afbeelding
Knooppunt wil ook jongere senioren aantrekken 22 uur geleden
Afbeelding
Informatieavond ‘Steunouder of Pleegzorg’ 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Oudewater steunt twee Keniaanse studenten gisteren
Afbeelding
Taizéviering in Haastrecht 24 sep, 09:00
Afbeelding
Tjissie helpt kinderen in Zuid-Afrika 23 sep, 19:00
Afbeelding
Haastrecht Hike 23 sep, 17:00
Afbeelding
World Cleanup Day 23 sep, 14:00