Voetbalweekend

Voor de amateurvoetballers uit het verzorgingsgebied stond speelronde 2 op het programma. Montfoort S.V.’19 speelde een thuiswedstrijd tegen Almkerk. Mede dankzij twee fouten van de anders zo betrouwbare doelman Robin Vianen werd er voor de tweede maal op rij met 3-1 verloren. FC Oudewater moest het opnemen tegen Houten. Na de zege van vorige week werd nu kampioenskandidaat Houten aan de zegekar gebonden. Door doelpunten van Anbergen en LaLau werd het 2-0. Bij Haastrecht komt topscorer Thijmen Raateland weer langzaam op stoom. Mede door zijn twee doelpunten won Haastrecht het uitduel tegen Oosterheem met 1-3. De bijna 50- jarige doelman Manfred Sleeuwenhoek zal zijn invalbeurt bij SPV’81 niet snel vergeten. Door absentie van vaste doelman Jeroen Both moet Sleeuwenhoek het Polsbroekse doel verdedigen. Tot de rust hield de goalie zijn doel schoon, na rust was er een telraam nodig. Sleeuwenhoek moest maar liefst achtmaal de bal uit het net halen. Linschoten ging na de goede start van vorige week nu onderuit bij Zwammerdam. De gastheren wonnen met 2-1. De derby tussen WDS en Bodegraven werd een prooi voor WDS. Eric Cromwijk werd de gevierde man, zijn twee doelpunten waren voldoende voor de 2-0 zege.

Oosterheem- VV Haastrecht 1-3

Na het gelijkspel in de seizoensopening moest Haastrecht op bezoek bij het Zoetermeerse Oosterheem. Voor die ploeg was het de eerste wedstrijd van het seizoen omdat de wedstrijd van vorige week tegen Bergambacht door coronaperikelen werd afgelast. Haastrecht begon voortvarend aan de wedstrijd en wist via Thijmen Raateland op voorsprong te komen. Een benutte strafschop van Bjorn van Leeuwen bracht Haastrecht al voor de thee in een zetel.

Na de rust wist de thuisploeg toch dichterbij te komen. Thijmen Raateland wist uiteindelijk aan alle onzekerheid een einde te maken door de 1-3 voor zijn rekening te nemen.

Komende zaterdag staat er een pikante wedstrijd op het programma. Haastrecht ontvangt dan Stolwijk. Van oudsher een echte derby. De formatie uit Stolwijk begon het seizoen met een nederlaag maar wist zich afgelopen zaterdag uitstekend te herstellen door met 6-0 van ASW te winnen. Wat die overwinning waard was zal tijdens ‘El Vlistico’ moeten blijken.

BSC - SPV 8-0

De Polsbroekers hadden overduidelijk gekozen voor een verdedigende strategie. Veel mensen achter de bal en loeren op een spaarzame counter. Daar wist de ploeg uit Benthuizen geen raad mee en dat had een 0-0 ruststand tot gevolg. Ook SPV wist niet tot scoren te komen. De BSC-doelman zag zelden een Polsbroeker bij hem in de buurt komen.

Vlak na de hervatting werd de ban gebroken voor BSC. Spits Smulders profiteerde van een misser in de SPV-defensie en de 1-0 was een feit. Zes minuten later was het 0-3 door De Ruiter en De Peinder. Bij de gasten verdween het geloof in het alsnog binnenhalen van een punt en was wanorde troef. Met regelmaat vergrootte de thuisclub de marge en uiteindelijk bleef de teller hangen op acht door scores van Korving (2x), De Peinder, Bouwmeester en De Ruiter. Een bittere pil derhalve.

WDS zonder problemen langs Bodegraven

WDS - Bodegraven 2-0

Na een erg lastige wedstrijd tegen SCH, mocht WDS het deze week in eigen huis opnemen tegen v.v. Bodegraven. WDS kwam in de eerste helft dankzij twee doelpunten van Eric Cromwijk op een 2-0 voorsprong.

Na deze 2-0 voorsprong kwam WDS niet meer in de problemen en kon doelman Boere zijn doel zonder veel problemen schoonhouden. Doordat Max van der Laan en Mika Tuithof ook nog hun debuut in de competitie maakten, werd het voor WDS een extra mooie overwinning.

VV Zwammerdam - Linschoten 2-1

Linschoten deed zich tekort in de ontmoeting tegen Zwammerdam. Een gelijkspel zou de krachtsverhoudingen beter hebben weergegeven. Daar deden de Linschotenaren in het laatste kwartier nog alle moeite voor, nadat ze in de 79e minuut van de partij op een 2-1 achterstand waren gezet door een doelpunt van Zwammerdammer Peters die van afstand de verste hoek wist te vinden. Overigens was het een rommelige partij voetbal waarin eerdergenoemde Peters ook de openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij deed dat al na 9 minuten spelen met een fraaie kopbal na een aanval uit het boekje waarop doelman Thom Ankone het antwoord schuldig moest blijven; 1-0. Linschoten zag de jacht op de gelijkmaker na 34 minuten bekroond toen slordig verdedigen van de groen-witte Zwammerdammers werd afgestraft door aanvoerder Sam da Cruz; 1-1. De aanvoerder werd diep gestuurd door Jordi de Vormer, was zijn directe tegenstander te slim af, omspeelde de doelman en schoof hem in het lege doel. De ruststand had nog positiever kunnen uitvallen toen Linschoten zich aan de linkerkant onder de druk vandaan speelde, maar de gretig vlaggende grensrechter buitenspel constateerde.

In het tweede bedrijf waren er mogelijkheden om de leiding te nemen, maar Sam da Cruz schoot net naast na een slimme corner van Tom Mooij en Joey van Kouwen zag zijn inzet door de doelman gekeerd. De wedstrijd leefde daarna pas weer echt op na de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Vrouwe Fortuna was echter niet op de hand van de Linschotenaren. Dion Braakensiek kreeg de bal op vier meter van het doel niet onder controle, maar vooral Jelle Baars had gewoon moeten scoren. De invaller kreeg tot tweemaal toe een kans, maar zijn inzetten waren ondermaats.