De teamsprint. V.l.n.r.: Jim Kool, Jurre Spruit en Luuk Roeloffzen.
De teamsprint. V.l.n.r.: Jim Kool, Jurre Spruit en Luuk Roeloffzen. pr

Tweede helft skateseizoen van start

Algemeen

Gedurende het staartje van het skateseizoen vinden er nog diverse wedstrijden plaats. Afgelopen vrijdag trapten de jeugdskaters af met de derde wedstrijd van Skate4. Een programma van maar liefst vijf onderdelen werd in rap tempo afgewerkt. De wedstrijd werd geopend met een behendigheidscircuit waarbij de skaters o.a. moesten slalommen, sprongen maken, korte bochten draaien en door een fietsband kruipen. Dit nieuwe onderdeel in Skate4 werd enthousiast ontvangen.

Het tweede onderdeel was het rijden van een ronde op tijd. Vervolgens werden de sporters voor de series ingedeeld op basis van de rondetijd. Dit leverde weer mooie races op. Hoewel Skate4 geen winnaars en verliezers kent, wilde iedereen wel heel graag als eerste over de finish komen. Aimée Meijer, nieuwkomer dit seizoen bij SVO, liet mooie progressie zien en reed hierdoor bij de series in de snelste groep. Lange tijd zat ze de meer ervaren en wat oudere rijders op de hielen, maar de heren waren haar toch te snel af. Jim Kool en Björn Bouman maakten er een spannende race van door voortdurend dicht bij elkaar te blijven. Na de laatste bocht gaf de Montfoortse Björn even wat extra gas en wist daardoor toch nog op ruime afstand voor Jim te finishen. Bij het volgende onderdeel, de teamsprint, liet Jim echter even zien wat hij in zijn mars heeft en versloeg Björn in de laatste ronde. Ondanks de val van teamgenoot Jurre Spruit, die overigens meteen weer overeind krabbelde en dapper zijn ronde afmaakte, sleepte Jim hiermee de winst in de wacht voor zijn team.

De wedstrijd werd afgesloten met een mini marathon over negen ronden. Luuk Roeloffzen, gebrand op de winst, ging er vol in. Sjoerd Nieuwenhuizen reed echter wat tactischer en kon zijn energie beter verdelen, waardoor hij Luuk achter zich kon laten. Broertje Laurens maakte het hem nog even lastig door ineens achterop te komen, maar Sjoerd was degene die thuis met de eer mocht gaan strijken.

Ammerstol

Op zondag 28 augustus was het de beurt aan de wedstrijdrijders. Zij reden in Ammerstol de vijfde wedstrijd van de Oomssport Jeugdskeelercup. De dag werd gestart met een flying lap waarbij mooie snelle tijden werden neergezet door de SVO-ers. Julie van de Ridder en Meike van Straalen hadden helaas de pech hun race opnieuw te moeten rijden wegens een kapotte transponder. Vita van Deuren claimde met haar tijd van 19.200 sec. de snelste tijd van alle dames in het deelnemersveld.

De series leverden weer mooie momenten op. Zoals altijd werkten Roan Vos en Joran Koning goed samen. Om toerbeurt namen zij de koppositie voor hun rekening. De laatste sprint naar de finish bepaalde dat Vos de winst op zijn naam kon schrijven. Daphne van Kooten verzorgde gedurende haar race lange tijd het kopwerk, maar kon niet voorkomen dat haar tegenstandster, die voortdurend pal achter haar reed, haar in de laatste ronde alsnog voorbij schoot. Isa van den Berg liet zien steeds sterker te worden en kon lang bij haar ploeggenoten in de buurt blijven. Ze eindigde op een mooie zesde plaats bij zowel de series als in de daguitslag.

Tijdens de afsluitende marathon zorgde Dave van der Born voor spektakel. Jim Hartveld, rijdend bij STC de Rijnstreek, maakte zich los van de groep en het was van der Born die het lukte om met Hartveld mee te gaan en de rest van de kopgroep ver achter zich te laten. Dave eindigde hierdoor op een prachtige tweede plaats. Koen Roeloffzen streed in zijn categorie om de derde en de vierde plek. Met een spagaatfinish probeerde hij zijn tegenstander voor te blijven. Even leek het erop dat Koen de strijd gewonnen had, maar de tijdwaarneming wees uit dat hij helaas genoegen moest nemen met de vierde positie.

Cas van Deuren stond aan het einde van de dag op de hoogste trede van het podium, voor Roan Vos en Vita van Deuren was de tweede plek gereserveerd. Fleur Visser, Joran Koning en Daphne van Kooten gingen met het brons naar huis.

Nicolette van Straalen

Sjoerd (rechts) en Laurens Nieuwenhuizen leiden de wedstrijd.
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 1 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 15 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten 17 uur geleden
Filmavond ‘De Acht Bergen’
Deze week in Concordia 18 uur geleden
"We hebben hard geoefend en ik ben heel trots!", aldus kampioen Yara
Yara Nederlands kampioen 20 uur geleden
Afbeelding
Volleyballers Jupiter Heren winnen 23 uur geleden
V.l.n.r. André de Bruijn, Sverre Peenstra, Rutger Peenstra,Timo van Dommelen, Vita van Deuren en Daphne van Kooten.
Tegenvallers en meevallers in Thialf 27 mrt, 09:00
Afbeelding
Romeijnsdeuren teruggeplaatst 26 mrt, 19:00