Afbeelding
pr

Vier keer podium op de piste van Purmerend

Algemeen

Alle ingrediënten om er een mooie dag van te maken waren er: droog, af en toe een zonnetje, de mooie piste van de Purmerendse IJs- en inlineskateclub én een zevental gemotiveerde rijders van SVO die aanwezig waren voor een geslaagde wedstrijd van de Dave van Dam Inlinecup. Maar liefst vier rijders keerden na afloop met het eremetaal huiswaarts.

Omweg door het gras

Voor Isa van den Berg en Dave van den Born was de wedstrijd in Purmerend de eerste kennismaking met het rijden op een piste. Desondanks reden zij keurige tijden op de flying lap. Dave werd vlak voor de finish van de puntenkoers gesneden door een andere rijder, waardoor hij, om een fikse valpartij te voorkomen, uit moest wijken naar het grasveld en via een omweg alsnog moest finishen. Uit deze spectaculaire grasstop was allerminst op te maken dat van den Born nog een nieuwkomer in het veld is.

Winst Daphne van Kooten

De uit Benschop afkomstige Salomé De Bruijn had al iets meer ervaring op de piste en wist haar ploeggenoot Isa steeds nipt voor te blijven bij de 500 meter-series. Door slim samen te werken eindigden de dames vrijwel gelijk op de puntenkoers, waarbij Isa nét iets eerder finishte.

Daphne van Kooten reed een uitstekende wedstrijd en mocht de winst voor zowel de flying lap als de 500 meter op haar naam bijschrijven. Op de puntenkoers ging zij eveneens voortvarend van start en behaalde in de eerste ronde meteen een punt. Overall leverde dit Daphne een mooie eerste plek op in het dagklassement.

Zilver en brons voor tweeling Van Straalen

Celine van Straalen stond dit seizoen voor de eerste keer aan de start van een wedstrijd. Een blessure zorgde ervoor dat zij niet alles kon geven wat zij in haar mars heeft, maar ze reed haar eigen race. Ze mocht aan het eind van de dag een bronzen medaille in ontvangst nemen. Haar tweelingzus Meike nam het zilver mee naar huis.

Tandje erbij voor Fleur Visser

De Oudewaterse Fleur Visser moest met een miniem tijdsverschil genoegen nemen met een tweede plaats op de flying lap. Dit motiveerde haar echter om nog even een extra tandje bij te zetten. De volgende onderdelen eindigde ze hierdoor op de eerste plaats. Het goud was daarmee voor Fleur.

Op zaterdag 4 september hebben de SVO-ers een thuiswedstrijd. De vijfde Dave van Dam Inlinecup gaat dan om 10.00 uur van start op de eigen baan op het Statenland.

Afbeelding
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 12 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 13 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 14 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 21 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00