Afbeelding
Cees Reichard

Skihuttendorp Polsbroek een groot succes

Algemeen

In de laatste zomervakantieweek werd er in Polsbroek zoals vele jaren door de kinderen weer getimmerd, gezaagd en gebouwd aan hutten. Zij konden zich uitleven op grote stapels pallets en losse planken en er werd naar hartenlust gebouwd aan een mooie skihut. En zo ontstond op het trapveldje aan het eind van de Jonglevenweg een prachtig skihuttendorp.

Voorzitter van de Dorpsvereniging Polsbroek, Peter Jan de Jong was zeer tevreden met de hoge opkomst van 75 kinderen. “Het is niet alleen samen bouwen, maar ook samen spelen en met elkaar actief bezig zijn. Want naast het bouwen van deze mooie hutten, hebben we ook een aantrekkelijk programma. We zijn deze week gestart met het zingen van ons huttendorp lied. Dit doen we elk jaar en de tekst wordt steeds aangepast aan het thema van dat jaar. Dus het ging nu over het Skihuttendorp. Het klonk goed, heel leuk allemaal.”

Diverse bouwwerken

Heel enthousiast hanteerden de kinderen hun hamer en zaag. Siem, Julian, Milan en Boa bouwden hun slaapskihut. Siem vertelde dat er een winkel in kwam waaruit ze zelfgemaakte ski’s met stokken gingen verkopen. Ook kwam er een slaapkamer waarin ze waarschijnlijk een nachtje in gingen slapen. The Snowgirls, Victoria met haar vriendinnen Elisa, Ilise, Mirthe, Natasja, Melissa en Marit waren bezig met hun skiwinkel om van hieruit skispullen te verkopen en zij hadden informatieboekjes gemaakt.

Een meisjesgroep bouwde ‘Skibroek’, een après-skihut met een skibaan ernaast. Hierin kwam een receptie voor de skiërs en een kroeg. En weer een jongensgroep werkten aan hun skihotel met een café. En zo ontstonden diverse mooie hutten waar alle kinderen met zichtbaar plezier aan werkten.

EHBO-post

Ook was de EHBO-post vertegenwoordigd. Menno Romijn vertelde dat op de eerste dag al heel wat pleisters geplakt zijn. “De kinderen en bezoekers wijzen wij er op dat ze goed schoeisel aan moeten hebben en dat ze vooral voor de spijkers voorzichtig moeten zijn. Sommige kinderen die op slippers gekomen waren, zijn naar huis teruggegaan om goede schoenen aan te trekken.”

Het was een succesvolle week. Dank aan de Dorpsvereniging Polsbroek, sponsoren en al de vrijwilligers.

Cees Reichard

Afbeelding
Genieten van Musical Shrek in Oudewater 5 uur geleden
Afbeelding
Zonovergoten Lentemarkt wordt druk bezocht 6 uur geleden
Afbeelding
Kampioenschap voor FC Oudewater 2 7 uur geleden
Afbeelding
Eerste 'Vind het live!' groot succes! 8 uur geleden
Een deel van de aanwezige leerlingen van OBS De Schakels en burgemeester Danny de Vries.
OBS De Schakels en Barbara Mary 9 uur geleden
Mevrouw Verboom omringd door verjaardagsbloemen.
Mevrouw Verboom viert een eeuw 10 uur geleden
Afbeelding
Dan maar voor de derde periode 10 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen: Slappe vertoning 10 uur geleden