Afbeelding
Cees Reichard

Skihuttendorp in het zomerse Polsbroek

Algemeen

Ook in Polsbroek is het jaarlijks huttendorp inmiddels een traditie geworden. Dit zal vanaf maandag 15 t/m zaterdag 20 augustus op het trapveldje aan het eind van de Jonglevenweg plaatsvinden. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 mogen een week lang komen bouwen en timmeren aan een eigen hut. Het thema is dit jaar ‘Skihuttendorp’. Al het winterse als sneeuw, ijs, kou en iglo’s komt deze week voorbij.

Heel interessant is het voor de kinderen dat zij in de loop van de week punten kunnen verdienen. Zowel voor het meest originele idee als voor de mooiste hut, maar ook bij het winnen van een ‘challenge’ (uitdaging) en het deelnemen aan zo veel mogelijk activiteiten. Vrijdag is de prijsuitreiking door burgemeester Laurens de Graaf.

Schaatsen

Rondom het timmeren worden allerlei activiteiten in en rond de feesttent georganiseerd. Er kan geknutseld worden, maar men zal ook kunnen schaatsen op een borstelbaan. Verder is er bijvoorbeeld nog een fietspuzzeltocht, een curling toernooi, een overnachting en een barbecue.

Op woensdag zal de evangelisatiecommissie het programma verzorgen. In de ochtenduren komt er een poppenspeler en ‘s middags is er een Jeu de Boules toernooi.

Op vrijdag zal het huttendorp weer gesloopt moeten worden. Vanaf 5 uur is de echte afsluiting met een Kinderbingo en om half 7 zal er een schnitzel en Oostenrijkse Kaiserschmarrn gegeten kunnen worden. Daarna vindt in de Après-skihut een Schlagerfestival plaats.

Voorzitter Dorpsvereniging Polsbroek, Peter Jan de Jong laat heel duidelijk weten dat dit evenement alleen maar mogelijk is dankzij de sponsoren en de inzet van veel vrijwilligers. Hij rekent op een succesvol winters feestje voor iedereen.

Cees Reichard

Afbeelding
Geheel verzorgde paasbrunch van Kip en Lekker 9 uur geleden
Afbeelding
Wegwijs viert vijfjarig jubileum: “We trakteren op lekkers!" 11 uur geleden
Afbeelding
De eerste school van 2023 op bezoek bij Gemaal in Haastrecht 18 uur geleden
Afbeelding
Makkelijk geld bijverdienen: Dat doe je zo! 20 uur geleden
Afbeelding
Blik op ... Knotwilgen 25 mrt., 17:00
Afbeelding
Taizéviering in Linschoten 25 mrt., 12:00
Afbeelding
Taizéviering in Haastrecht 25 mrt., 10:00
Afbeelding
Klussen en verbouwen in Oudewater 25 mrt., 08:00