Afbeelding
Cees Reichard

Skihuttendorp in het zomerse Polsbroek

Algemeen

Ook in Polsbroek is het jaarlijks huttendorp inmiddels een traditie geworden. Dit zal vanaf maandag 15 t/m zaterdag 20 augustus op het trapveldje aan het eind van de Jonglevenweg plaatsvinden. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 mogen een week lang komen bouwen en timmeren aan een eigen hut. Het thema is dit jaar ‘Skihuttendorp’. Al het winterse als sneeuw, ijs, kou en iglo’s komt deze week voorbij.

Heel interessant is het voor de kinderen dat zij in de loop van de week punten kunnen verdienen. Zowel voor het meest originele idee als voor de mooiste hut, maar ook bij het winnen van een ‘challenge’ (uitdaging) en het deelnemen aan zo veel mogelijk activiteiten. Vrijdag is de prijsuitreiking door burgemeester Laurens de Graaf.

Schaatsen

Rondom het timmeren worden allerlei activiteiten in en rond de feesttent georganiseerd. Er kan geknutseld worden, maar men zal ook kunnen schaatsen op een borstelbaan. Verder is er bijvoorbeeld nog een fietspuzzeltocht, een curling toernooi, een overnachting en een barbecue.

Op woensdag zal de evangelisatiecommissie het programma verzorgen. In de ochtenduren komt er een poppenspeler en ‘s middags is er een Jeu de Boules toernooi.

Op vrijdag zal het huttendorp weer gesloopt moeten worden. Vanaf 5 uur is de echte afsluiting met een Kinderbingo en om half 7 zal er een schnitzel en Oostenrijkse Kaiserschmarrn gegeten kunnen worden. Daarna vindt in de Après-skihut een Schlagerfestival plaats.

Voorzitter Dorpsvereniging Polsbroek, Peter Jan de Jong laat heel duidelijk weten dat dit evenement alleen maar mogelijk is dankzij de sponsoren en de inzet van veel vrijwilligers. Hij rekent op een succesvol winters feestje voor iedereen.

Cees Reichard

Afbeelding
Railfiets 2 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 16 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 17 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 18 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 21 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 23 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 24 apr, 09:00
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00