Rixt Leenders bouwt haar insectenhotel.
Rixt Leenders bouwt haar insectenhotel. Cees Reichard

Zomeractiviteiten Vlist van start gegaan

Algemeen

Met het bouwen van een insectenhotel is op zaterdag 13 augustus de Vlisterse Zomeractiviteiten Week van start gegaan. Het wordt voor de veertien deelnemers een week met veel sporten en bewegen en men zal vaak het startsein: ‘Klaar voor de start … af’ horen. En dat was al direct na de bouw van het hotel dat de kinderen met deze hitte zich konden uitleven op de stormbaan waar het gelukkig nogal nat aan toe ging. De eerste openingsdag werd met een barbecuefeest afgesloten.

Coördinator Eveline Kok vertelt dat er geen eigen hutten meer gebouwd worden. Toch wil men de week starten door iets kleinschaligs te laten maken. “Dit jaar hebben we gekozen voor een insectenhotel. We willen hiermee de kinderen stimuleren om wat meer voor de natuur te zorgen en dat zij daar bewust van worden. Vooral ook omdat er nu zorgen zijn over de insecten.” Rixt Leenders vindt het interessant om een insectenhotel te maken. Ze zegt dat ze het leuk vindt om te knutselen en verder houdt zij van insecten. Ze gaat haar bouwwerk in de tuin ophangen.

Skeeleren en polsstokspringen

Deze week zijn er elke dag leuke sportieve en spannende activiteiten. Op maandag zijn ze naar de skeelerbaan in Ammerstol geweest, op woensdag gaan de kinderen naar het huttendorp in Polsbroek, de dag er op komt de ambulance om te laten zien hoe zij werkt. Verder is er polsstokspringen, spelletjes, weer een fantastisch avondspel, diverse gezamenlijke maaltijden en tot slot is er op de vrijdagavond een DJ SHOW van Vlisterse bodem.

Voor iedereen is dit als afsluiting van de zomervakantie weer een geweldig leuke week.

Cees Reichard

Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 52 minuten geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 1 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 6 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 8 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 9 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 23 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen gisteren
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt gisteren