Afbeelding
pr

Vakantie ontspanning Polsbroek een succes

Algemeen

De laatste vakantieweek heeft dit jaar in Polsbroek een wat andere invulling door Corona. De laatste decennia staat de week in het teken van hutten bouwen tijdens de timmerweek. In overleg met de gemeente Lopik en de veiligheidsregio kon Dorpsvereniging Polsbroek de schoolkinderen een alternatief programma voorschotelen.

Voorzitter Peter Jan de Jong: "En dat was eigenlijk ook best eens leuk dat het allemaal wat anders is". De opzet was gericht op kinderen tot 12 jaar, met op iedere avond van de week tussen 18.30 en 20.00 uur een programma.

Op maandag ging gelijk de beuk erin met een heus springkussenfestival. Op het sportveld van SPV'81 lagen diverse springkussens en stormbanen te wachten. Dinsdagavond was er een leuke fietspuzzeltocht voor het hele gezin. De route voerde door Polsbroek, Cabauw, Schoonhoven en Vlist, waarbij onderweg vragen gevonden (en beantwoord) moesten worden. Woensdagavond was het weer wat slechter, maar dat gaf geen problemen: binnen in het (vernieuwde) dorpshuis wachtte een knutselteam. Diverse leuke knutsels konden mee naar huis. Donderdagavond troffen we in het dorp wat 'rare snuiters' aan. Dit bleek de Vossenjacht te zijn. Op vrijdagavond was afsluitend een poldersurvival. Via touwbruggen, loopkussens, slingerbanen, drijvende kussens etc. moesten de plaatselijke (bagger)sloten overgestoken worden. Het naderend onweer maakte dat het vrijdagavondprogramma naar zaterdagmiddag is verzet.

De reacties waren positief. Leuk element was dat er via een stempelkaart tijdens het deelnemen gespaard kon worden voor een medaille. Die vond vrijdagavond gretig aftrek. Wethouder Van Everdingen bezocht spontaan een van de activiteiten. Ook hij sprak zich uit blij te zijn dat de dorpsvereniging zich in deze Covid periode kan aanpassen, zodanig dat er toch zoiets positiefs georganiseerd kan worden. Peter Jan: "Het bestuur van de dorpsvereniging kijkt in ieder geval tevreden terug op een hele leuke week".

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 13 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 14 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 15 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 18 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 20 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 23 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00