Afbeelding

Blik op ... Sperma-emmer

Algemeen

Het zou de ‘fine fleur’ van onze natie moeten zijn. De studenten aan de universiteiten, die zullen uitgroeien tot onze toekomstige rechters en andere hoogwaardigheidsbekleders. De leden van de studentenkorpsen komen ook meestal niet uit de armere geledingen van onze samenleving. Alsof we de laatste jaren al niet genoeg verhalen hebben gehoord over studenten die tijdens hun ‘ontgroening’ of, zoals het ook wel eufemistisch heet, ‘kennismakingstijd’ van alles is overkomen wat in de gewone maatschappij niet mag. Dat doet men, zo schrijft een Amsterdamse studentenvereniging op zijn website, om het groepsgevoel te bevorderen. Als je samen een zware tijd (en ze zijn nog wel zo eerlijk om dat op hun website zo te noemen) hebt meegemaakt schept dat een band voor het leven. En het staat zo goed op je CV als je je tijdens je studietijd hebt ingespannen voor een studentenvereniging.

Gelukkig hebben we tegenwoordig overal mensen die alles met hun telefoon filmen en zo mochten we dan vorige week getuige zijn van een toespraak waarin één van de bestuursleden van een Amsterdamse studentenvereniging vrouwen betitelde als ‘sperma-emmers’ en zijn gehoor telkens als het over vrouwen ging uitnodigde om in spreekkoor ‘hoeren’ te roepen.

Afgezien van het betreurenswaardige feit zij in hun opvoeding niet een klein beetje meer ‘klasse’ hebben meegekregen ben ik van mening dat deze corpsballen niet zonder een grondige heropvoeding op de maatschappij kunnen worden losgelaten. Hoe langer ik erover nadenk, hoe bozer ik word. Ik ben een vrouw en niet een emmer waarin je je seksuele behoefte kunt ontlasten. Het is om misselijk van te worden. Een vrouw, voor alle helderheid, is een mens die net zoveel respect verdient als jijzelf. Nou verdient zo’n corpsbal niet heel veel respect vanzelf, zolang hij zich zo gedraagt.

Na honderd jaar vrouwenemancipatie en heftige bewegingen als ‘me too’ gebeuren dit soort dingen nog steeds, blijkbaar. Je moet er als vrouw toch niet over nadenken dat zo’n ‘kerel’ later je baas wordt en zich van alles veroorlooft met jou als vrouw. Gelukkig worden veel van die mannen tegenwoordig wel afgestraft, verliezen zij soms hun baan en soms worden ze zelfs vervolgd.

Ik hoop dat dat filmpje de betreffende student nog lang achtervolgt en verder zou ik zeggen: weg met die studentenverenigingen waar dit soort gedrag kennelijk nog steeds gewoon is. Verwijder zo iemand van de universiteit en laat hem een tijdje zwaar werk doen, in de zorg bijvoorbeeld, waar die sperma-emmers het leeuwendeel van het werk doen. Bah!

Trudie Scherpenzeel

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 15 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 22 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00