Tuin Lekdijk West
Tuin Lekdijk West

Tuinliefhebbers opgelet ...

Breng een bezoek aan Open Tuinen

Tijdens je bezoek aan Open Tuinen Lopikerwaard op zaterdag 23 en zondag 24 juli ontdek je nieuwe borders, bijzondere planten en doe je groene ideeën op. Ruim dertig jaar praktijkervaring wordt dan gedeeld.

“De tuinclub Lopikerwaard heeft niet stilgezeten en is blij dat ze na twee jaar haar tuinen weer open kan stellen voor publiek”, aldus clublid Waldien Burger.

De enthousiaste tuinclub bestaat uit mannen en vrouwen; liefhebbers van tuinieren. Al jaren delen zij hun (planten)kennis met elkaar. Ze bewonderen elkaars tuinen en leren in de praktijk van elkaar. Ook worden er stekjes en zaadjes uitgewisseld. Elk jaar is onderdeel van hun programma: ‘tuinen openstellen’.

Het publiek kan kennis maken met de diversiteit in de tuinen. De tuinders proberen hun enthousiasme over tuinieren over te brengen op het publiek. Maar ze zijn ook benieuwd naar de tuinervaringen van de bezoekers. Tuinieren is divers en smaakgebonden. Daarnaast spelen locatie, grootte van de tuin, ligging in wind en zon en natuurlijk neerslag een belangrijke rol.

Inspiratie dag voor jong en oud

De tuinclub is zich bewust van de natuur en haar ontspannende en inspirerende werking. Zij ervaren de trend dat er steeds meer ecologisch en bewust getuinierd wordt. Wandel rond in de tuinen. Eigenaren vertellen enthousiast over hun (gedeelde) passie. Kijk voor meer informatie: tuinclublopikerwaard.nl

Tijdens het Open Tuinen Weekend kunt u een passe-partout van e 7,50 aanschaffen bij alle deelnemende tuinen. Betalen kan contant of met een QR-code via smartphone. U kunt hiermee elke tuin eenmaal bezoeken, op zaterdag en/ of zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. U bepaalt zelf uw route. In iedere tuin is koffie en thee te verkrijgen.

Door Hester van der Vlist

Meer berichten