Scheidsrechter.
Scheidsrechter. Hester van der Vlist

Tractorpulling: Vermaak voor jong en oud

Algemeen

Stichting Agrarisch Vermaak zorgt voor gastvrijheid in Haastrecht

Fietsend over De Steinsedijk, zijn op vrijdagavond de tractors al zichtbaar op het perceel van melkveebedrijf H.T. van der Stok. Keurig opgesteld in verschillende klasses, staan ze klaar voor de race van de volgende dag. De baan is aangelegd en de start-en-finishdoeken wapperen in de wind. Meer dan honderd vrijwilligers hebben hun uiterste best gedaan om dit evenement mogelijk te maken.

De twintig jaar ervaring van deze club is zichtbaar. De verkeersregelaars leiden je het terrein op, alwaar tijdelijke parkeervakken en een fietsenstalling zijn gecreëerd. Het gehele terrein is afgezet, de risico’s zijn in kaart gebracht en daar zijn oplossingen voor bedacht.

De pony’s worden vrolijk bereden door de kinderen. Bertje Doperwtje, dé straatmuzikant van Alkmaar, en het draaiorgeltje Dennis Jansen zorgen voor entertainment.

De koeienstal is open; menig bezoeker betreedt deze stal. Springkussens, een minitrekkertrekbaan en een ijscokar; de jeugd vermaakt zich. De oudere jeugd vormt een groep en neemt plaats op de daarvoor bestemde bier (picknick)bank en heeft zichtbaar lol met elkaar.

De Trekkertrekrace

De race zelf trekt veel publiek. Staand in het zonnetje, genietend van een drankje, worden de deelnemers aangemoedigd. De vlaggenman is de ‘scheidsrechter’ van de wedstrijd. Een groene vlag betekent gaan, een rode vlag betekent: de race is afgelopen. Hoe eenvoudig kunnen de dingen toch zijn.

Als een voertuig met pech op de baan komt te staan, gaat de rode vlag omhoog. Stalen kabels worden tevoorschijn getoverd, zodat het voertuig weggesleept kan worden, iedereen helpt elkaar. Oude bekenden komen elkaar tegen en ontmoeten elkaar. Later de dag gaat het wat regenen, maar dat mag de pret niet drukken.

De uitslag van de categorieën is terug te vinden op ABCuitslagen.nl. Die categorieën gaan van 2,5 tot maar liefst elf ton.

De grootste klasse, ook wel de Koningsklasse wordt gewonnen door een dame: Anne de Vries uit Stolwijk. Zij legt twee keer 100 meter af met een Valtra T174!

Hester van der Vlist

Klaar voor de race.
Start.
Evenemententerrein.
Dennis de Orgelman.
Veel publiek.
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 2 uur geleden
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 7 uur geleden
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal gisteren
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00
Afbeelding
Geloofsontmoeting 26 apr, 12:00
Afbeelding
Magenta exposeert 26 apr, 10:00
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00