Caja van der Poel, verhalenverteller.
Caja van der Poel, verhalenverteller. (daniel maissan)

Midzomernacht Soiree in de Overtuin

Een culturele wandeling met verhalen, poëzie en muziek

Op zaterdag 25 juni, een van de langste dagen van het jaar, is de stijlvolle Overtuin in Haastrecht het decor van de Midzomernacht Soiree. De Verhalencompagnie sluit met een culturele wandeling van anderhalf uur haar reeks Verhalencafés van dit seizoen op bijzondere wijze af.

De wandeling begint met een bezoek aan het tegenovergelegen museum Paulina Bisdom van Vliet. Het museum is na tweeënhalf jaar restauratie weer geopend en dolblij dat ze weer gasten kan verwelkomen! Na het bezoek aan het museum kunt u terecht, op het speciaal voor deze gelegenheid ingerichte terras in de Overtuin. Leden van het koor Vita Nova zorgen voor een muzikaal onthaal, er is een kopje koffie of thee en mooi zicht op de ondergaande zon. Daarna is het tijd voor de culturele wandeling van anderhalf uur met vijf optredens in het bos.

Enthousiaste vrijwilligers van de Overtuin nemen de bezoekers in groepjes mee door de tuin. Onderweg vertellen ze over de bijzonderheden van het fraaie eeuwenoude park en bos. De culturele wandeling gaat van verhaal naar gedicht, van muziek naar dans. Elk optreden heeft een prachtige entourage qua natuur en duurt zo’n tien minuten.

Programma:

- verhalenvertellers: Caja van der Poel en Michael Driebeek - Van der Ven

- dichters: Corie Grootendorst, Caro van Amerongen en Ivette Meijerink

- dansgroep: Dansstudio Gouda

- het duo Sara Leemans (zang) & Jolijne Viergever (voordracht en harp).

Na afloop van de voorstellingen bent u weer van harte welkom op het dan door kaarslicht verlichte terras om na te kletsen en voor een drankje.
Wellicht roept dit herinneringen op aan de prachtig, verlichte Overtuin, acht jaar geleden…

Handig om te weten

Tijden: 19.30 tot 23.00, incl. nazit

Entree: 5 euro* (incl. 1 consumptie) - vooraf reserveren verplicht

Start: Museum Bisdom van Vliet (Hoogstraat 166, 2851 BE HAASTRECHT)

Info: www.verhalencompagnie.nl/midzomernacht-soiree

* De Verhalencompagnie wil een sfeervolle avond organiseren. Mocht dit vanwege slecht weer niet mogelijk zijn, wordt het evenement geannuleerd en wordt het geld teruggestort.

Meer berichten