Kleuters van de Howiblo nemen afscheid van juf Annemiek
Kleuters van de Howiblo nemen afscheid van juf Annemiek

Met een polonaise het schooljaar uit...

Het is nog maar twee weken vakantie ... Toch voelt het alweer als even geleden dat er werd uitgezwaaid, uitgegleden en genoten van de laatste week van het schooljaar. Een laatste week die bij de meeste scholen nog boordevol activiteiten zat. Zo was er een minizwemfestijn en namen de meeste scholen op feestelijke wijze afscheid van hun groep 8-leerlingen. De Hobbitstee nam zelfs afscheid van twee groepen 8, bij de Heeswijk gingen de kinderen in stijl - namelijk in een mega polonaise - het schooljaar uit. Op de Graaf Jan was de traditionele High Tea terug van weggeweest, en op de Howiblo werd op feestelijke wijze afscheid genomen van juf Annemiek, die al sinds 1981 juf was.

Hobbitstee

De Hobbistee laat weten op woensdagochtend voor de vakantie op een hele feestelijke manier afscheid te hebben genomen van twee groepen acht. Nadat ze in de week ervoor nog hadden geschitterd met twee zeer geslaagde musicals. Door alle leerlingen werd er een boog gemaakt waar de groep 8-leerlingen als heuse sterren onder door mochten lopen. Uiteraard waren ook alle ouders aanwezig om dit moment vast te leggen en mee te klappen en te juichen voor deze fantastische leerlingen. Nog een laatste high five, een knuffel van de leerkracht en de vakantie kon officieel beginnen!

Heeswijk

“De laatste periode was pittig voor de kinderen, maar eigenlijk voor iedereen”, laat directeur Arthur weten. Kinderen hadden de laatste dag op donderdag vóór de vakantie. De kleuters hadden de boerderijdag - bij Boer Hans en de IJsboerderij - kijken, spelen maar ook leren op de boerderij. Wat komt er allemaal bij kijken - waar komt melk vandaan (en nee… niet uit de supermarkt) en de papegaaien hadden gekeken wat je nog meer met melk kan doen, namelijk ijs maken! Om 13.20 uur verzamelden alle kinderen zich op het schoolplein voor de officiële afsluiting. Meester Arthur gaf een terugblik van het afgelopen jaar aan de hand van een quiz. Een duimpje omhoog als je het ermee eens bent … wie na alle vragen nog bleef staan mocht voorop in de polonaise. Dat was dus een mega grote polonaise. Vervolgens was het tijd om je vriendjes gedag te zeggen - de juf of meester te bedanken en heerlijk de school uit te lopen - of via het raam te springen- of via de glijbaan te glijden!

Howiblo

Na 45 jaar verlaat Juf Annemieke het onderwijs. Ze was vanaf 1981 leerkracht op de Howiblo. Na meer dan 40 jaar hebben wij haar met elkaar via een erehaag mogen uitzwaaien. In een mooie sportwagen verliet zij het schoolplein! Meer dan 1200 kleuters heeft ze in haar leven onderwijs mogen geven. Annemiek heeft vele kinderen voorzien van mooie versjes en geweldige spellessen in de speelzaal. Een kleuterjuf in hart en nieren.

Graaf Jan van Montfoort school

Wat een heerlijk buffet stond er klaar op het schoolplein. Het was een feest om op deze manier het schooljaar af te sluiten met alle kinderen en ouders van de school. Iedereen genoot zichtbaar van alle lekkernijen, de gesprekjes en het prachtige weer. Er is weer een jaar voorbij en er is door alle kinderen en leerkrachten hard gewerkt om plezier te maken, onderwijs te geven en te krijgen, vrienden te maken, oplossingen te bedenken, te zingen, te luisteren, te bewegen, te genieten, te lezen, te kijken en nog zoveel meer. Het team van de Graaf Jan laat weten: “Wij mogen terugkijken op een bewogen, hectisch, maar mooi schooljaar. Nu is het vakantie en is er tijd om uit te rusten. We wensen iedereen een hele fijne vakantie toe. Geniet van de rust, van elkaar, van de vakantieplek waar u naar toegaat.”

Door Sjoukje Dijkstra

Meer berichten