Katholieke Basisscholen De Howiblo en De Heeswijk slaan handen in één voor SWOM met kerstpakkettenactie.
Katholieke Basisscholen De Howiblo en De Heeswijk slaan handen in één voor SWOM met kerstpakkettenactie. Sjoukje Dijkstra

Katholieke basisscholen slaan handen inéén voor SWOM met kerstpakkettenactie

Algemeen

Omdat het jaarlijkse kerstfeest van het SWOM DoeMeeHuis niet door kon gaan, hebben de twee katholieke basisscholen van Montfoort een gezamenlijke kerstactie opgetuigd. Deze vrijdag zullen ze aan SWOM (Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort Linschoten) zeventig kerstpakketten overhandigen, gesponsord door KBs De Howiblo en KBs De Heeswijk.

Ieder jaar viert het DoeMeeHuis kerst met alle deelnemers en vrijwilligers. Dit jaar kan deze viering vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. De overkoepelende PR- en Sponsorcommissie van beide basisscholen, bedacht daarom een actie waardoor de deelnemers van het DoeMeeHuis alsnog het kerstgevoel in huis halen.

Directeur Joyce Mackaaij van de Howiblo vertelt dat ze in dit ‘coronajaar’ iets voor de gemeenschap willen betekenen. "Met name voor mensen in Montfoort die het minder hebben. Daar sluit dit mooi bij aan." Het kerstpakkettenproject werd geïnitieerd vanuit de PR- en Sponsorcommissie van beide scholen. Het doel van deze commissie is om beide katholieke scholen op de kaart te zetten en via sponsoring geld te genereren om extra dingen voor de kinderen te kunnen doen. Van buitenspeelmateriaal tot extra chromebooks of materiaal voor technieklessen. Jan Kaarsgaren, directeur van KBs De Heeswijk zegt: "Dit jaar is echt een raar jaar… Het is daarbij ook wel eens goed om de kinderen te leren dat je wat voor een ander over kunt hebben. Vandaar dat we in samenwerking met de SWOM bedachten om pakketten te maken voor mensen die het minder hebben."

Marie-Jose Nulkes van de Howiblo is vanuit de PRS-commissie betrokken bij het project. Zij zegt: "Het doel is bovendien een doel dat dichtbij de kinderen staat. We fietsen allemaal langs het DoeMeeHuis. Kinderen wisten voorheen niet wat het was. Nu wel, want ze hebben ook een filmpje gezien over de SWOM en het DoeMeeHuis." Kaarsgaren benoemt het als een ‘mooie bijvangst’, dat kinderen nu weten wat SWOM is en doet. "Om dat duidelijk te maken is er een filmpje gemaakt met twee kinderen die Brigitte Blom van SWOM interviewen. Dat filmpje is op onze scholen vertoond. Zo brengen we de maatschappelijke functie van de SWOM onder de aandacht, bij zowel de kinderen als hun ouders."

Vrijdag is de officiële uitreiking aan SWOM. Mackaaij zegt: "Dan gaan we naar SWOM om de pakketten af te geven en te inventariseren wat we hebben. Ze worden vervolgens per gezin afgegeven. De doelgroep is in dit geval: gezinnen en alleenstaanden die het minder hebben. Daar hebben we uiteraard geen gegevens van, maar wel weten we of er oudere of jongere kinderen in die gezinnen zitten. Dan kunnen we het daarop afstemmen. In de pakketten zitten luxere artikelen en wat leuks voor de kinderen… Er zit van alles in: van borrelnootjes tot een flesje wijn. Zo kunnen we hen met de feestdagen een warm gevoel geven. Daar doen we het voor!"

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 4 uur geleden
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 21 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 23 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00
Afbeelding
Geloofsontmoeting 26 apr, 12:00
Afbeelding
Magenta exposeert 26 apr, 10:00
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00