De fotograaf rook nog de hele avond naar champagne.
De fotograaf rook nog de hele avond naar champagne. Sjoukje Dijkstra

Met een spetterend gala het schooljaar uit

Algemeen

Van limousines en motoren tot volledig opgetuigde tractoren, dure sportauto’s, militaire voertuigen, een brandweerwagen en oude schoolbus; alles is woensdag uit de kast getrokken voor een spectaculaire entree op het gala bij Yuverta vmbo Montfoort.

Als afsluiting van een spannende examenperiode en bijzonder examenjaar kon er dit jaar (na 3 jaar tijd) gelukkig weer eens een feestelijke afsluiting worden georganiseerd. Honderden familieleden, vrienden en kennissen van de examenleerlingen hadden zich rond het plein van de school verzameld, en ze werden niet teleurgesteld. De leerlingen hadden er zelf alles aan gedaan om een onvergetelijk entree te maken op het gala.

Met diverse voertuigen lieten de feestgangers zich naar school vervoeren. Onder luid gejuich van het publiek werden ze vervolgens één voor één binnengehaald via de rode loper, waar de fotografen klaar stonden om het rode-lopermoment vast te leggen. Schoolleidster Wilma van Roomen liet weten: “Fantastisch dat dit nu weer kan. Deze leerlingen hebben alleen in leerjaar 1 een schoolfeest gehad en zijn nooit samen op kamp geweest. We gunnen het ze om op deze mooie manier met een mooi feest hun schooltijd bij ons af te sluiten.”

Het werd nog even spannend toen één van de voertuigen met aanhanger het plein niet af kwam, maar met het nodige geduld en goede stuurmanskunsten kon de stoet met voertuigen toch allemaal het plein op en af komen. Na de entree was het tijd voor een mooi feest in de feesttent zoals op het bord te lezen was, en dus de voorbode voor een heel mooi examenfeestje, waar iedereen van heeft genoten.

Sjoukje Dijkstra

Deze jongens arriveerden in stijl.
Confetti tijdens het rode loper moment.
Afbeelding
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 18 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 20 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00