Kinderen op de Howiblo vieren toch nog carnaval
<p pstyle="BODY">De Raad van 11 met de eigen miniatuurs carnavalscreaties.</p>

De Raad van 11 met de eigen miniatuurs carnavalscreaties.

(Sjoukje Dijkstra)

Kinderen op de Howiblo vieren toch nog carnaval

Ondanks dat het nog lang onzeker was of carnaval op de Howiblo kon worden gevierd, was afgelopen week toch extra feestelijk en helemaal in de carnavalssferen. Niet in de eerste plaats, omdat de kinderen eindelijk weer naar school mochten gaan. Binnen alle ingewikkelde coronaregels werd er afgelopen vrijdag per klas een gezellige dag van gemaakt. "Een beetje gezelligheid in coronatijd."

De kinderen kwamen verkleed naar school, en er waren optredens in de klas gegoten in het bekende televisie concept: Howiblo got talent). In de klas werden spelletjes gedaan. "Ook dit jaar is er weer een Raad van 11 op de Howiblo", zo liet Miranda Faber van de ov-commissie weten. "Alweer voor het vijfde jaar! Ruim een maand geleden konden kinderen uit groep 8 zich hier digitaal voor inschrijven. Zowel de trekking als de bekendmaking van de prins verloopt dit jaar digitaal. Maar dat mag de pret niet drukken."

Dit jaar natuurlijk ook geen mooie praalwagen van de Howiblo voor de carnavals-optocht waarop de kinderen van groep 8 en de Raad van 11 staan. Wel heeft de Howiblo Raad van 11 namens alle kinderen van de school een miniatuur-carnavalswagen aangeboden aan de carnavalsvereniging Les Boutonniers . "Dus ook de Howiblo deed mee aan de Montfoortse miniatuuroptocht met wagentje en loopgroepen. In de loopgroep liepen allemaal circuspoppetjes mee die door de kinderen van de Howiblo zijn gemaakt. De moeite waard om zo meteen in de etalages van de winkeliers in Montfoort te bekijken."

De prins Howiblo de vijfde Dinand, kreeg afgelopen vrijdag 12 februari digitaal de sleutel van de school. "Daarna heeft de Howiblo Rv11 het een week lang voor het zeggen op school. Reken maar erop dat dat gezellig wordt", zegt Miranda. De raadsleden hebben ook dit jaar weer filmpjes opgenomen met hun goede Raad, wat de kinderen de komende week in klas kunnen doen. Die activiteiten zijn bijvoorbeeld: moppen tappen, lekker een dagje in je onesie of trainingspak naar school en een filmpje kijken met elkaar, de meester of juf die een Tik Tok dansje doet, raadspelletjes, waaronder een ball masque, waarbij geraden moet worden welk raadslid er schuil gaat achter het carnavalsmasker.

Afgelopen vrijdag bezocht Prins Dinand samen met Bouttie de klassen van de Howiblo. Ze gingen buiten langs de ramen van de verschillende klassen. Helaas kon de Howiblo Raad niet mee vanwege de Corona regels. "Al met al toch nog wat gezelligheid dit jaar met carnaval, want coronatijd of niet, carnaval blijft het feest van de lach en de creativiteit. Dit jaar alleen iets anders uitgevoerd."

Meer berichten