Afbeelding
pr

Nieuw scholencomplex op locatie HoflandDEEL 2

Algemeen

Omwonenden van de nieuwe locatie voor de basisscholen Hobbitstee, Howiblo en Graaf Jan zijn op z'n zachtst gezegd niet blij. Met een ongeadresseerd briefje in hun brievenbus werden ze op de hoogte gesteld van het feit dat de gemeenteraad locatie Hofland als dé locatie voor het nieuwe scholencomplex had aangewezen. Misja Heller, die als onafhankelijk voorzitter van de Vereniging van Eigenaren Parkzicht optreedt, vertelt: "Jarenlang lag het stil. Nu komt het in een stroomversnelling en ramt de raad het er doorheen."

Omdat hij er zelf niet woont, kan hij volgens eigen zeggen als onafhankelijke partij optreden. Hij bestudeerde de tekeningen van parkeerplaatsen en de looproute naar het scholencomplex. "Die loopt dwars over het terrein dat bewoners gebruiken." Dat er niet met meer zorgvuldigheid is omgegaan met de bewoners, vindt hij onbegrijpelijk. "Als je het plan maakt om parkeerplaatsen rechtstreeks in de voortuin van het appartementengebouw te maken, kom dan even overleggen."

"De vraag is of die snelheid niet verloren gaat aan de achterkant. Simpelweg doordat de grondslag voor draagvlak onder druk is gezet. Linksom of rechtsom zul je toch aan tafel moeten en proberen de gesprekslijnen open te houden."

Volgens de voorzitter zien bewoners vooral de verkeersoverlast niet zitten. "Toen er maar één school was (de Hoflandschool) was het al een komen en gaan van auto's en stonden de stoepen vol. De praktijk leert dat veel ouders hun kinderen met de auto brengen. Dat brengt niet alleen ongemak en overlast voor de bewoners, het is ook niet veilig als er tussen kwart over acht en kwart voor negen drie scholen binnen lopen."

Overal bezwaren

"Waar je ook gaat bouwen, overal komen bezwaren", menen de directies van de drie scholen. "Of dat nu geluidshinder is, verkeersdrukte enzovoorts. Wij zijn er van overtuigd dat er een goede oplossing gaat komen voor de verkeersdrukte."

Risico op vertraging?

Bang voor vertragingen zijn de directeuren van de scholen niet, omdat wethouder Yolan Koster ze verzekerd heeft dat het in 2022 moet gaan gebeuren. Van alle kanten krijgen de scholen positieve reacties van met name de ouders. "Ze zijn blij dat het erdoor is. Dan mag dat met een minimale meerderheid zijn, het besluit is helder."

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 8 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 9 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 10 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 13 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 15 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 18 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00