Afbeelding
pr

Zondagmiddagconcert in de Hervormde kerk in Haastrecht.

Algemeen

Op zondag 27 maart spelen celliste Monique Heidema en pianist André Telderman een programma met composities van N. Boulanger, C. Franck en F. Chopin in de Hervormde kerk in Haastrecht. Dit piano-/celloconcert begint om 14.00 uur.

Het programma bestaat uit werken van N. Boulanger - ‘Trois pi ces voor cello en piano’; C. Franck - ‘Sonate voor cello en piano in A-mineur’; F. Chopin - ‘Sonate voor cello en piano opus 65 in Gmineur’.

Het programma wordt u aangeboden door de Haastrechtse Kring. De toegang bedraagt 20 euro (donateurs 15 euro)
Plaatsbewijzen zijn te bestellen via www.haastrechtsekring.nl of aan de zaal.

Monique Heidema kreeg haar eerste cello op 16-jarige leeftijd. Zij studeerde aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag, waar zij met onderscheiding afstudeerde.
Daarna volgde zij diverse masterclasses bij wereldberoemde cellisten als Rostropovitch en Anner Bijlsma.
Monique speelt niet alleen in Nederland maar ook in Frankrijk, België, Spanje, Taiwan en de Verenigde Staten.
Naast haar uitvoerende werk is Monique ook hoofdvakdocent voor jong talent, bachelor en masterstudenten aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Dit jaar was Monique lid van de jury van het bekende prinses Christina concours.
Ook is Monique uitgenodigd masterclasses te verzorgen in Taiwan, Spanje, Italië en Hongarije.
Monique bespeelt een prachtige cello die is gebouwd door de beroemde Italiaanse instrument bouwer Romeo Antoniazzi (Gremona 1920).

Pianist André Telderman studeerde aan het Nederlands Instituut voor kerkmuziek in Utrecht. Hij vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium te Zwolle waar hij zijn studie afrondde met het masterdiploma met speciale onderscheiding.
Samen met celliste Monique Heidema vormt hij een duo dat regelmatig concerten verzorgt in alle belangrijke concertzalen in Nederland. In 1990 en 2000 was André een van de initiatiefnemers en organisatoren van het Muziekfestival West-Brabant; een van de grootste muziekfestivals van Nederland.