Afbeelding
Wim de Boevere

Een mooi en sfeervol voorjaarsconcert

Algemeen

Op zaterdag 14 mei jl. heeft muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen haar traditionele Voorjaarsconcert gegeven. Voor het eerst na de coronaperiode weer met publiek!

Als eerste begon het opleidingsorkest onder leiding van Frank van Ohm. Het opleidingsorkest begon met een mooi koraal: ‘The Morning Light’, om op te warmen. Na het koraal speelde het opleidingsorkest het stuk ‘Zodiac’ van Jan de Haan. Het stuk geeft de karakters van de sterrenbeelden weer zoals bijvoorbeeld, de Leeuw en Schorpioen.

Hierna kwam het werk ‘Ammerland’ van Jacob de Haan aan de beurt, een mooi werk over het net over de grens bij Duitsland liggende gebied Ammerland. Het werk was een mooie uitdaging voor het orkest om het in te studeren, maar dit is goed gelukt.

Het toegestroomde publiek genoot van hun prestatie!

Tussen de bedrijven door werden er ook jubilarissen gehuldigd. Manon van Blotenburg en Albert Koomans vierden hun 12,5 jarig jubileum. En OBK Driebruggen had ook dit jaar nog een jubilaris in het midden, namelijk Cora Zwanenburg die haar veertigjarig jubileum vierde. Zij kregen uithanden van het bestuur, een ZHBM-speldje en een Certificaat.

Daarna volgde het groot orkest van OBK Driebruggen onder leiding van Mark van Mil. het speelde een aantal fraaie stukken o.a. ‘Bach Variants’; een mooie bewerking op de compositie ‘Awake my heart and Sing’. Hierna kwam het uitdagende werk ‘The Margam Stones’ aan bod. Dit tweede divisiestuk eist veel concentratie en discipline van de muzikanten maar werd naar behoren en met veel aandacht uitgevoerd.

Het programma werd vervolgd met een mooi solostuk voor Es-Bas namelijk ‘Teddy’s Bear Picnic’, met enthousiasme gespeeld door Geert-Jan Hoogendoorn. Hier werd het publiek niet alleen op een mooie solo getrakteerd, maar ook op beeld en teruggebracht in de tijd naar het begin van de animatietijd van de gelijknamige tekenfilm. Hierna kwam er een Paso Doble op het programma ‘Suspiros De Espagna’.

Het concert werd afgesloten met een fraaie compilatie van filmmuziek met onder andere ‘Dances With Wolves’, ‘James Bond’ en ‘Out of Africa’ van de componist/ filmmaker John Barry; ook met een mooie beelden op de achtergrond.

Muziekvereniging OBK Driebruggen kan terugkijken op een geslaagd concert.

Wilt u meer van OBK Driebruggen zien dan nodigen zij u van harte uit voor hun concert van 30 juni aanstaande in het Evertshuis in samenwerking met de cultuurcommissie Bodegraven-Reeuwijk in het kader van het rampjaar 1672 Bodegraven.

Voor meer informatie over OBK, kijk op www. obkdriebruggen.com of hun facebookpagina.

Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00