Afbeelding
Wim de Boevere

Een mooi en sfeervol najaarsconcert

Algemeen

Op zaterdag 20 november heeft muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen haar traditionele najaarsconcert gegeven. Dit concert was anders dan anders doordat er helaas geen publiek bij kon zijn. Maar met behulp van een livestream kon het publiek toch meegenieten van het mooie concert dat OBK Driebruggen na twee jaar weer mocht geven.

Het concert startte met de slagwerkgroep. Zij speelde een drietal mooie stukken o.a. Mission Imposible Theme, Shape of You en Boomwhackalacka!. Het tweede werk ‘Shape of You’ van Ed Sheeran (gearrangeerd door René de Kruijf) was een mooi stuk op de xylofoon en andere melodische slagwerkinstrumenten, begeleid door drums en kleine percussie-instrumenten.Daarna werd er een luchtig werk ‘Boomwhackalacka’ gespeeld.

Na de slagwerkers trad de saxofoongroep onder leiding van Frank Ohm op met een tweetal prachtige stukken, Tango Impossible, een compositie en arrangement van Tomas Dunker en Autumn Leaves, een arrangement van Thomas H. Graf en bewerkt door Frank Ohm.

Na de wisseling was het de beurt aan het opleidingsorkest onder leiding van Frank Ohm. Het orkest liet een aantal mooie muziekstukken horen: ‘Hymne à la Nuit’ van Jean-Philippe Rameau, ‘Yellow Mountains’ van Jacob de Haan en ‘From Russia with Love’. Deze stukken werden met veel enthousiasme gespeeld.

Tussen de bedrijven door werden er ook jubilarissen gehuldigd zowel uit 2020 als van dit jaar. Ook werd er afscheid genomen van Gerda Tuinstra die na twintig jaar de muziekvereniging verlaat.
Thiery Bakker, Aline Koomans en Damian Hoogendoorn vierden hun 12,5 jarig jubileum en Ed Roelofs vierde zijn veertigjarig jubileum! Zij kregen een ZHBM-speldje en een Certificaat uit handen van voorzitter Sietse Zwanenburg overhandigd.

Daarna werd het concert vervolgd door het groot orkest van OBK Driebruggen onder leiding van Mark van Mil. Zij speelden een aantal fraaie stukken o.a. ‘Knoxville-1800, To My Country, Oregon, Postludium (gearrangeerd door Mark van Mil). Het werk ‘Postludium’ (uit het Latijn: post=na en ludere=spelen) is een instrumentaal naspel. Het woord wordt zowel in kerkmuziek gebruikt als in liederen. Soms komt een postludium als zelfstandige compositie voor, bijvoorbeeld als einddeel van een cyclisch werk of suite. Het werk werd met veel overgave en concentratie gespeeld!
Als afsluiter van het concert werd een ‘Radio Oranje Medley” gespeeld.

Muziekvereniging OBK Driebruggen kan terugkijken op een geslaagd concert.

Voor meer informatie over OBK, kijk op hun site
www.obkdriebruggen.com
of hun facebookpagina
https://nl-nl.facebook.com/OBKDriebruggen

Afbeelding
De uitslag 26 seconden geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 2 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 4 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 5 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 19 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 20 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 21 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 22 uur geleden