pr

Jongeren van Pax Christi gaan feestvieren

Op zondag 15 mei vieren jongeren, van 18 tot 35 jaar uit de parochie Pax Christi, feest. Dit feest wordt gehouden ter ere van een aantal jubilea. Pastor Thijs is veertig jaar priester, pastor Janneke zit vijf jaar bij de Pax Christi, Huub Spaan is 25+1 jaar pastor, de kerk in de Meije bestaat 150+1 jaar en de parochie Pax Christi bestaat tien jaar. Alle reden om feest te vieren.

Het feest wordt gehouden in de Sint Franciscuskerk in Oudewater. De dag begint met een jongerendienst (van 11.00 tot 12.00 uur) met begeleiding van de band Testify. Zij spelen christelijke nummers in een pop-jasje. Het thema van de dienst is ‘Heb elkaar lief’. Na de dienst volgt er een lunch en een pub quiz. Tijdens de quiz is er wat te drinken en te snacken. Jongeren kunnen blijven om na te praten en gezelschapsspellen te spelen of te kaarten. Iedereen is welkom in de St. Franciscus kerk vanaf 10.30 uur. De dag eindigt om 15.00 uur.

De hele dag is georganiseerd dóór jongeren vóór jongeren. De organiserende jongerengroep begon in augustus 2021 met de voorbereidingen. De groep bestaat uit acht personen, met zowel jongens als meiden, uit Woerden, Oudewater, Zegveld en Kamerik. Op die manier is elke kerk uit de parochie Pax Christi vertegenwoordigd.

Het doel van het feest is om de jongeren uit de Pax Christi bijeen te brengen om elkaar beter te leren kennen en een gezellige dag te hebben met elkaar. Voor meer informatie en aanmelding (graag vooraf) kan contact opgenomen worden door een whatsapp-bericht te sturen naar 06 57847968.

Siem van der Burg

Meer berichten