Afbeelding
Siem van der Burg

Aangepaste vieringen Allerzielen in Oudewater

Algemeen

Op 1 en 2 november verzorgt de R.K. Geloofsgemeenschap St. Franciscus van Assisië in de St. Franciscuskerk in Oudewater aangepaste Allerzielenvieringen. De coronamaatregelen maken dat de viering van Allerzielen en Allerheiligen dit jaar anders verlopen dan anders. Ook de herdenking van de overledenen op de begraafplaats wordt aangepast.

Dit jaar splitsen we de vieringen op

"Voor kerkelijke vieringen geldt sinds kort een maximum van dertig bezoekers per viering", zegt Lida Baars. Zij is onderdeel van de pastoraatgroep en coördinator van de procesbegeleiders. Ze verzorgt samen met Pastor Frank Burgers en Sjanie Hoogenboom de vieringen. "Het is een uitdaging om met hulp van vele vrijwilligers de vieringen 'coronaproof' te organiseren. We hadden ons ingesteld op bijeenkomsten van maximaal honderd aanwezigen. Elk jaar komen er ongeveer 400 gelovigen naar de Allerzielenviering. Tijdens de viering worden de overledenen van met name het afgelopen jaar herdacht. De kerk zit dan compleet vol. We hebben de oplossing dit jaar gezocht in het splitsen van de vieringen. Zondag 1 november zijn er twee vieringen. Een om 10.00 uur en een om 19.00 uur. Op maandag 2 november is er een viering om 19.00 uur. Op deze manier kunnen we toch nog zoveel mogelijk nabestaanden de kans geven, hun dierbaren te herdenken. We adviseren iedereen om in ons kerkgebouw een mondkapje te dragen en zich warm te kleden. Het zal in de kerk kouder zijn dan gebruikelijk tijdens de vieringen omdat wij voor extra ventilatie in de kerk moeten zorgen".

Aanmelden voor de extra viering kan nog

Omdat de geplande vieringen allemaal al vrijwel vol zitten zal er een vierde viering op zondagmiddag 1 november 14.00 uur aan toegevoegd worden. Nabestaanden die zich willen aanmelden voor deze viering kunnen dit op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur telefonisch doen via het centraal secretariaat van de Parochie Pax Christi 0348-203012.

Herdenking op de begraafplaats

Voorgaande jaren vond er op Allerzielen op de begraafplaats aan de Waardsedijk een herdenking plaats. "Ook hiervoor heeft de werkgroep de aanpak moeten wijzigen", vervolgt Lida. "Alle activiteiten rondom 'Allerzielen in het Licht', die voorgaande jaren op de begraafplaats georganiseerd werden, zijn door alle beperkingen rondom corona dit jaar aangepast en versoberd. Het graf van dierbare overledenen kan nog steeds worden bezocht en er kan een kaars bij het graf worden aangestoken. Op zondag 1 november en maandag 2 november vanaf 11.00 tot 17.00 uur zullen er vrijwilligers aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. 's Avonds is de begraafplaats gesloten. Het laatste nieuws over de herdenkingen is te vinden op de website www.parochiepaxchristi.nl

Siem van der Burg

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 18 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 20 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00