Christiaan Perrier maakte het de verdediging van FC Breukelen erg lastig.
Christiaan Perrier maakte het de verdediging van FC Breukelen erg lastig. Joop Kurver

Montfoort sluit aan in de subtop

Algemeen

Montfoort S.V.’19 - FC Breukelen 2-1

Al in de eerste minuut leek Montfoort op voorsprong te komen, na een vernietigend schot van Kolfschoten. De recht op de doelman afkomende harde bal werd echter getrotseerd door keeper Van Steenis. Ondanks dat FC Breukelen wel de bovenliggende werd gingen beide ploegen na een ontzettende saaie eerste helft met 0-0 theedrinken. Na de rust kwam Montfoort sterk terug en domineerde het spel. In de 61e minuut werd tegen de arm van een FC-speler geschoten en dat leverde een strafschop op die door Perrier prima werd binnengeschoten 1-0. In de 74e minuut loste Verbiest een snoeihard schot dat de touwen achter Van Steenis deed bollen, 2-0. Drie minuten later moest invaller-doelman Adrichem toch een doelpunt incasseren van Versloot, 2-1 en werd het daarna nog even heel spannend….

Op het zonovergoten sportpark Hofland in Montfoort stond wel een fris dun windje, maar het was voor beide teams prima weer om te voetballen. Scheidsrechter S.W.A.J. van Westing gaf even over halfdrie het fluitsignaal voor de aanvang van een niet al te enerverende eerste helft.

Saaie eerste helft

Het publiek werd niet echt vermaakt in deze saaie eerste helft. Het schot van Junior Kolfschoten en de poging van Timo Bakker waren de enige hoogtepunten in het eerste kwartier. FC Breukelen werd met zijn snelle buitenspelers wel vaker de bovenliggende partij en kwam soms gevaarlijk dichtbij om de openingstreffer te scoren. Toch hield de Montfoortploeg mede door het uitstekend keepen van de voor Vianen invallende doelman Stephan Adrichem stand. Hij weerhield FC Breukelen een aantal keer om te scoren.

Strafschop

In de tweede helft keerde het tij voor de thuisploeg en was het geluk meer aan hun zijde. De ploeg drong FC Breukelen in de verdediging waarbij er in de 62e minuut tegen een uitstekende arm van een FC-speler werd geschoten. Arbiter Van Westing reageerde resoluut en wees naar de witte stip. Daar had de ingevallen spits Christiaan Perrier geen moeite mee en schoot de bal met uiterste precisie in de linkerbenedenhoek, 1-0. Zes minuten later probeerde Perrier met een slim lobje de doelman te verrassen, maar die was dit keer alert en tikte de bal over de bovenlat.

Nicolai Verbiest

Met een pegel van maar liefst twintig meter in de 74e minuut schoot Nicolai Verbiest de bal snoeihard onderkant lat over keeper Sem van Steenis in de touwen, 2-0. Na de wedstrijd werd Verbiest terecht uitgeroepen tot Man of the Match. De ploeg van Ricardo Miedema ging op jacht naar de aansluiting en dat leverde nog enkele spannende momenten op. In de 77e minuut werd er slecht verdedigd en kon Mike Versloot in een vermeende buitenspelpositie de 2-1 op het scorebord zetten. De ploeg van Theo de Boon hield echter het hoofd koel en na zes minuten extra blessuretijd floot arbiter Van Westing voor het einde van de wedstrijd. Een zeer verdiende overwinning en met de volle drie punten zorgde Montfoort S.V.’19 wederom voor de aansluiting in de subtop. Volgende week 26 maart moet Montfoort afreizen naar Almkerk, de ploeg die met slechts 4 punten onderaan staat op de ranglijst.

Joop Kurver

Doelman Sem van Steenis moest gestrekt om deze bal buiten het raamwerk te tikken.