Afbeelding

Objectief

Algemeen

Hallo redactie,

Ik vind dat de redactie van een krant objectief moet zijn en het nieuws ongekleurd moet brengen.

Helaas lukt dat Otto Beaujon en Sjoukje Dijkstra niet. Hun ongenoegen met de maatregelen van de regering druipt ervan af. En kruipt in elk artikel dat ze schrijven.

U begrijpt dat ik mij daar behoorlijk aan erger anders was ik niet aan deze e-mail begonnen.

2022 geschreven door Otto Beaujon, namens de redactie, is ook tendentieus en aangezien het namens de redactie is geschreven mag ik aannemen dat u er allen achter staat.

Heel jammer, meer objectiviteit in een redactie, meer meningen zou wenselijk zijn maar allemaal de neuzen dezelfde kant op vind ik kwalijk.

Vriendelijke groet,
Marian Romijn

Waarde Marian Romijn,

De diversiteit in meningen is een groot goed. Eén van de mogelijkheden van een krant om ook meningen die afwijken van wat als ‘algemeen aanvaard’ wordt beschouwd is de column. En het is goed gebruik (en zeker niet alleen bij De IJsselbode) dat de inhoud, dempingen en het standpunt in zo’n column die van de auteur is. Collega Sjoukje Dijkstra kijkt anders tegen corona aan dan de heersende opinie en dat respecteren wij.

Wat mijzelf betreft: ik hoef niet zonodig uit de pas te lopen en doe dat dan ook niet in die zin dat ik mij aan de maatregelen houd, zij het contre coeur. Ik winkel niet in Antwerpen, ik vlieg niet naar de wintersport, ik was mijn handen en houd anderhalve meter afstand. U leest van mij ook geen oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid, het enige waar ik de lezer toe oproep is: denk zelf na. Met de korte samenvatting van dat standpunt was de redactie het eens.

Mag ik besluiten met de vaststelling dat ik dat nog beter had moeten uitleggen. Het spijt mij dat dat niet overgekomen is,

Met vriendelijke groet,

Otto Beaujon