Afbeelding
Ellen van Leeuwen

Nel van Leeuwen

Algemeen

Nel van Leeuwen (52) nam in 2021 afscheid als voorzitter van Women in Business Oudewater. Wel is ze nog betrokken in het bestuur als penningmeester. In 2019 nam ze het initiatief voor de netwerkvereniging voor vrouwelijke ondernemers uit of actief in Oudewater.

“Ik heb Women in Business Oudewater samen met de andere bestuurders opgericht omdat ik het belangrijk vind dat we lokaal weten wat voor kwaliteit we in huis hebben. Waarom zouden we heel het land door reizen als er zoveel (vrouwelijk) talent binnen handbereik is? Om mij heen zag ik dat met name vrouwelijke ondernemers zich veel te weinig profileren. Het is zeker gelukt om ondernemers te verbinden. Veel ondernemers hebben elkaar gevonden, spelen elkaar werk toe, zijn klant geworden van elkaar of werken samen.”

“Bij de oprichting vond ik het cruciaal welke vrouwen er in het bestuur kwamen. Ik wilde dat dat een weerspiegeling was van de realiteit. Het belangrijkste vind ik dat iedereen zich thuis mag voelen bij de vereniging. Het maakt niet uit van welke aard je bent, hoe lang je al onderneemt of hoeveel je verdient.”

“In deze tijd vind ik het extra belangrijk dat iedereen er mag zijn. Niemand bepaalt voor een ander of hij of zij op deze aardbol mag rondlopen. Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt, in zijn woonplaats, in het land waar we wonen. Ik hoop dat we voor elkaar zorgen, juist de komende maanden, en er voor elkaar zijn. Dat iedereen zich veilig genoeg voelt om aan een ander hulp te vragen. Al is het voor het oppassen op de kinderen, een boodschap doen, wat werk uit handen nemen of even een luisterend oor.”

“December is voor mij altijd een rustige tijd, op 1 januari begint de drukte weer voor mijn bedrijf. Ik luister veel naar de top 4000 op Radio 10. En maak graag een legpuzzel.
Ik geniet ervan als het even rustig is en ik tijd heb om dingen te overdenken. Met kerst komen onze zoon uit Eindhoven met zijn vriendin, en mijn ouders. Ik ga koken, samen met onze dochter. Wat? Dat ga ik nog verzinnen. Maar ik ga zeker uitpakken! Misschien zorg ik ook nog wel voor een leuke verrassing onder de boom.”

“Vroeger speelde mijn moeder kerstliedjes op het orgel en de kinderen zongen. Op school hadden we windlichten gemaakt van gekleurd vliegerpapier en op kerstavond mocht daar voor het eerst een kaarsje in branden. Prachtig vond ik dat mooie licht in verschillende kleuren. Dat was voor mij het ultieme kerstgevoel.”

Ellen van Leeuwen