Foto tennisbond.
Foto tennisbond.

Diede de Groot behaalt ook nationale titels

Algemeen

Adel verplicht. Na het behalen van de internationale titels was Diede de Groot welhaast verplicht zich ook in eigen land te laten zien. En dat deed ze afgelopen week, Diede de Groot heeft het TennisDirect NK Tennis op haar naam geschreven. In de finale tegen Aniek van Koot was de nummer één van Nederland oppermachtig. De wereldkampioene sloeg zich met 6-1, 6-3 naar haar vijfde nationale enkelspeltitel.

Op de website van de tennisbond verwoordde Diede het aldus: ‘In de eerste set had ik alles onder de controle. Daarna ging ik wat anders spelen en daardoor kwam Aniek beter in het spel. We spelen veel tegen elkaar en trainen ook samen. We weten daardoor precies wat de ander gaat doen. Dat maakt het soms lastig.

Succesvol seizoen

Het succesvolle seizoen kende voor De Groot met de nationale titel een passend slot. De 24-jarige speelster uit Oudewater won dit jaar alle Grand Slamtoernooien, Paralympisch goud en het officieuze wereldkampioenschap.

Eerder in de week werd De Groot geëerd voor haar geweldige prestaties met een KNLTB Award voor beste rolstoeltennisster van het jaar. Deze prijs kreeg ze op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen uit handen van Topsport Manager Dennis Sporrel.

Naast de nationale enkelspeltitel legde De Groot samen met Van Koot ook beslag op de dubbeltitel. De finale werd op vrijdag met 6-2, 6-3 gewonnen van Jiske Griffioen en Lizzy de Greef.

Gerard van Hooff

Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 27 minuten geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 2 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 5 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 7 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 9 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren gisteren
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen gisteren
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00