Afbeelding
Sjoukje Dijkstra

Vrijwilligers knotten wilgen op landelijke Natuurwerkdag

Algemeen

Dit jaar deed Montfoort na een lange tijd weer mee met de landelijke Natuurwerkdag. Deze vond afgelopen zaterdag plaats. In totaal hebben 11 enthousiaste vrijwilligers ruim 15 wilgen geknot op de Tiendweg in Montfoort. Duurzaam Montfoort was goed vertegenwoordigd met drie vrijwilligers. Aan het einde van de ochtend ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis.

Tijdens de Natuurwerk dagen kunnen volwassenen en kinderen in het hele land aan de slag met het beschermen en behouden van de natuur en het landschap. Er zijn meer dan 450 natuurklussen om aan mee te doen zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen of bomen aanplanten. Landschap Erfgoed Utrecht helpt bij de organisatie van de activiteiten in de provincie Utrecht.

Takkenrillen maken

In Montfoort was het op 6 november mogelijk om aan de slag te gaan met takkenrillen maken en wilgen knotten op de Tiendweg in de Heeswijksche polder. De knotwilgen moeten regelmatig worden gesnoeid. Door het snoeien, of wel het knotten, ontstaat weer jong lot dat in het volgende jaar weer mooi bloeit. Dit is weer goed voor allerlei insecten. Door het regelmatig knotten ontstaat ook een mooie grillige knot.

Betere leefomgeving

Meedoen aan deze grootste vrijwilligersdag in het groen is niet alleen bedoeld voor de gezelligheid. Deelnemers dragen ook nog eens een flinke steen bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Alles staat dit jaar in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn dan ook gericht op het onderhouden en herstellen van de natuur zodat de leefomgeving van planten en dieren verbetert.

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 8 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 10 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 13 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 15 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 17 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00