Dampende paarden en uiteenlopende wagens

Afgelopen zaterdag trokken paarden allerlei typen wagens door Oudewater terwijl op de bok en vaak ook in de wagens mensen in kledij van jaren her zaten. Het was een bijzonder fraai schouwspel om de authentieke paardenrijtuigen over de Donkere Gaard en door de Leeuweringerstraat te zien rijden. Ooit reden ze daar uiteraard vaker, maar nu was het een schouwspel dat Oudewaternaren of (toevallige) bezoekers bewonderende blikken deed werpen op de 15 tot 20 oude rijtuigen in vol ornaat: een tilbury, een calèche, een postkoets en nog diverse andere.

De trotse eigenaars hadden op 24 juli hun geliefde antieke koetsen en paarden van stal gehaald en zichzelf in passende kleding gehuld om een rit te maken door een gedeelte van het land van Herman de Man en dus zeker ook door Oudewater.

Shantykoor de Kaapstander was aan het oefenen in de Oudkatholieke kerk in de Leeuweringerstraat en kwam naar aanleiding van het hoefgetrappel even naar buiten om de voorbijrijdende reizigers toe te zingen. Ook daar kon weer van genoten worden.

Aad Kuiper

Meer berichten