Grote- of St. Michaëlskerk weer open voor bezoekers

De deuren van de Grote Kerk worden weer wijd opengezet

Van 23 juni t/ m 11 september bent u van harte welkom van woensdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur in de Grote- of St. Michaëlskerk in Oudewater. De gebruikelijke voorzorgsmaatregelen van afgelopen jaar blijven vanzelfsprekend voorlopig wel van kracht.

Loop gerust binnen voor een praatje of een ‘andere’ blik op het kerkgebouw met o.a. een grafmonument, grafzerken en muurschilderingen. Wellicht hoort u dingen die u nog niet wist. Bijvoorbeeld de geschiedenis van de bouw vanaf ca 1100, toen de Grote Kerk nog een klein Romaans dorpskerkje was.

Het hoofdorgel is deze zomer ‘ingepakt’ vanwege herstel- en schoonmaakwerkzaamheden.

De vitrinekasten zijn nu ingericht met allerlei wetenswaardigheden over het Kam-orgel.

Samenkomst

De eerste zaterdag, 26 juni, is er om 15.00 uur een korte samenkomst onder het thema: ‘Uitgelicht-Toegelicht’. Een aantal grote en kleine dingen in het kerkgebouw zullen verrassende aandacht krijgen en toegelicht worden met behulp van beeld, muziek, lied en tekst. Medewerking hierbij wordt verleend door een aantal zangers uit de gemeente, stadsorganist Gerben Mourik en dhr. Willem Seine.

Alle volgende zaterdagen, eveneens om 15.00 uur, is er een concert. Bij binnenkomst worden concertbezoekers voorlopig nog geregistreerd (naam en telefoonnummer).

Voor de samenkomst van 26 juni kunt u zich opgeven via de mail kees.debruijn@hotmail.com

We hopen op een mooie zomer in de ‘Open Kerk’. Welkom!

Meer berichten