<p pstyle="BODY">Demi Sweep (Oudewater Vitaal) en John Echtelt (Montfoort Vitaal) troffen deze beide wandelaars op de Nieuwe Singel. Zij hadden geen extra aansporingen nodig. Wandelaars avant la lettre; zonder app.</p>

Demi Sweep (Oudewater Vitaal) en John Echtelt (Montfoort Vitaal) troffen deze beide wandelaars op de Nieuwe Singel. Zij hadden geen extra aansporingen nodig. Wandelaars avant la lettre; zonder app.

(Gerard van Hooff)

Oudewater Vitaal brengt Oudewater aan de wandel

Meten is weten. De ommetjes-app is, nog maar vijf dagen in gebruik genomen en Demi Sweep van Oudewater Vitaal lepelt de eerste gegevens al op. Er zijn al 291 deelnemers die samen 589 'ommetjes' gemaakt hebben en daarmee tezamen 2628 uren in de weer zijn geweest. Demi: " Het is een initiatief van de Hersenstichting". Door een donatie te doen hebben we een eigen app voor Oudewater mogen maken en de speciale code 9AAA9 verkregen. Die herbergt de speciaal gemaakte variant met het logo van Oudewater Vitaal. Hierna kun je je aanmelden bij de wijk waarin je woont. ''Ons idee is om twaalf verschillende wijken in Oudewater tegen elkaar te laten lopen''.

John van Echtelt, coördinator buurtsportcoach bij Montfoort Vitaal, kent reeds het klappen van de zweep en is in Montfoort actief de 'app Ommetje' onder de aandacht te brengen. Daar is de actie met ruim 5000 ommetjes al goed aangeslagen. Hij ondersteunt de actie van de Oudewaterse tak met zijn inmiddels opgebouwde expertise.

Tweede activiteit

Voor Oudewater Vitaal is het de tweede grote actie om het bewegen onder de aandacht te brengen. De eerdere 'Kerst vierdaagse' bracht honderden stadgenoten in beweging. Demi: "Dit is een tweede zetje in de rug. De app kan in wezen op elk moment van de dag en overal worden benut. Er zit een uitdaging in en kan uitmonden in het opbouwen van een bepaald ritme. Beide coördinatoren onderkennen de moeilijke omstandigheden waaronder een en ander gestalte moet krijgen. Daarom wordt de nadruk vooralsnog gelegd op het verdrijven van de eenzaamheid en in mindere mate op de prestatieve zijde van de medaille. Demi ziet echter toch wel een vorm van competitie: "In de maand maart willen wij laten zien dat Oudewater meer 'meters maakt' dan Montfoort".

Uitbreiden

Elke dag een ommetje maken van 20 minuten levert punten op voor de krachtmeting met andere wijken. Maar je kunt ook verschillende, zij het virtuele, medailles winnen, bijvoorbeeld als je een aantal dagen achter elkaar hebt gelopen. Ook ommetjes voor 09.00 uur bieden bonusmogelijkheid.

Stappenplan:

1. Download de Ommetjes-app via Google Play store of de App store

2. Maak een account aan. Mocht je al meedoen met Ommetjes app, dan kun je ook je bestaande account gebruiken

3. Voer de unieke code in: 9AAA9

4. Kies de juiste wijk. Let op! Je kunt niet meer wisselen

5. Voltooi je registratie

6. Loop een Ommetje!

7. Nodig je familie, buren, vrienden en collega's uit om ook mee te doen!

Gerard van Hooff

Meer berichten