Klasse politiek!

Wethouder Oudewater schendt twee keer geheimhouding (misdrijf volgens het art 271 Wetboek van strafrecht), zegt 'sorry' en de coalitie blokkeert de door de oppositie ingediende motie van afkeuring in de gemeenteraad. 'Hij heeft het uit enthousiasme gedaan, niet opzettelijk en heeft er niemand door beschadigd', 'wij vergeven het hem', riepen de zachte heelmeesters in koor.

Dit is het nieuwe normaal in bestuurlijk Nederland, Oudewater incluis! En als ik aangifte doe, krijg ik de hele goegemeente over me heen, inclusief de plaatselijke pers, dat ik alleen maar uit ben op politiek gewin en stemmingmakerij. Twee keer nadenken dus, alvorens het OM te bellen.
En dan vinden we het gek, dat populistische partijen opkomen?!
Nog even en een winkeldiefstal kan ook met 'sorry' worden afgedaan.

Afgelopen jaar nam ik deel aan de zogeheten vertrouwenscommissies voor de benoeming van de nieuwe burgemeester van Oudewater. Bij de start drukte de commissaris van de Koning ons op grond van hetzelfde wetboek op het hart vooral niet uit de school te klappen over de sollicitatiegesprekken. In dat geval, ook als het per ongeluk gebeurt, doe ik onverbiddelijk aangifte, waarschuwde de commissaris, en de sanctie is niet mals, tot gevangenisstraf aan toe!

Zenuwachtig giechelend draaiden we de sleutel op onze monden nog eens stevig aan.

Wim Knol,
De Wakkere Geelbuik

Meer berichten