Fotoproject in volle gang.
Siem van der Burg

Fotoproject in volle gang.

Inmiddels heeft Chris Gottenbos al zes weken lang Linschotenaren voor de lens gehad. Het project ligt vol op stoom. Na een oproep meldden zich genoeg geïnteresseerden om zijn project van start te laten gaan. Een jaar lang fotografeert hij elke week een dorpsbewoner. De foto's, vergezeld van een kort stuk tekst, bundelt hij aan het eind in boekvorm. Hoe dat er uit gaat zien is nog niet geheel vastgesteld, maar Chris is ervan overtuigd dat het een heel mooie uitgave wordt. Een mooi tijdsbeeld en een mooie collage van de Linschotense bevolking.

Op zijn Facebookpagina schrijft hij: "Wat een ongelofelijk lieve, interessante, aardige, kundige mensen mag ik ontmoeten en registreren voor mijn Linschotens fotoproject". Zo beet Gijsbert-Jan Vermeulen het spits af. Gijsbert en zijn vrouw Yvonne Vermeulen-Hinfelaar ontvingen hem in 'The music hall'. Bijna alles daar is een muzieknoot en ademt muziek (van toiletbril tot theellepeltje). Daarna ging hij bijvoorbeeld met Aad Boot (87 jaar) op stap die onder andere nog steeds actief is als mollenvanger en liep hij mee met zijn buurvrouwen, Willy en Elly, die tijdens hun wandelingen zwerfafval opruimen.

"Het is geweldig en gaaf om te doen. Linschoten is zó tof. Ik kom oorspronkelijk uit Woerden en woon al best lang in Linschoten. Eerder werkte ik in de beveiligingsbranche. In 2018 voltooide ik de fotovakschool en pas sinds januari 2020 ben ik full time fotograaf. De ambitie was (zakelijke) portretfotografie als hoofdonderdeel. Door de coronapandemie lag dat onmiddellijk stil. Daarom ben ik gestart met vastgoed- en productfotografie en daarnaast dit project. Het project ben ik in eerste instantie gestart om 'de Linschotenaar' beter te leren kennen. In tweede instantie omdat de fotografieopdrachten stagneerden. Van de nood heb ik echt een deugd gemaakt. Het is werkelijk het leukste wat ik tot dusver op fotografiegebied heb gedaan. Van hoogleraar tot mollenvanger, ieder met zijn kunde en ervaring, gaaf toch? "

"Nog een ruim jaar wachten voordat het resultaat er is. Nog ruim veertig Linschotenaren te gaan. Ik heb er ontzettend veel zin in. Op mijn Facebookpagina geef ik regelmatig alvast wat voorproefjes. Voor ongeveer tweederde van de weken heb ik al kandidaten. Ik kan nog een aantal aanmeldingen gebruiken. Ook heb ik nog wel een aantal mensen op mijn lijstje staan, die ik zelf ga benaderen. Het zou overigens wel fijn zijn als de diversiteit van de deelnemers nog wat toeneemt. Ik zou graag nog wat mensen met andere dan Linschotense 'roots' fotograferen. Bijvoorbeeld inwoners die in het buitenland zijn geboren, statushouders, mensen van andere komaf. Aanmelden kan via mail info@cgfoto.nl

Siem van der Burg

Meer berichten