De binnenstad straalt!
De binnenstad straalt! Ellen van Leeuwen

Binnenstad Oudewater stralend verlicht

Algemeen

Zaterdagochtend was de bouwploeg van Oudewater 750 jaar al vroeg uit de veren om de sfeerverlichting aan te brengen in de binnenstad. De verlichte sterren aan de gevels en de lampenslingers aan de bomen werden in een mum van tijd opgehangen. De binnenstad straalt!

Joost Middelman is voorzitter van de NOVO en 'hartstikke blij' dat het historische centrum weer zo mooi verlicht is. "Ik vind het mooi dat we dit elk jaar weer met elkaar doen. De sfeerverlichting is een initiatief van de NOVO en sinds twee jaar worden we daarbij geholpen door de bouwploeg van Oudewater 750. Die zagen ons altijd een beetje klungelen… En ze hadden gelijk: samen klaren we die klus veel sneller. Jan van Dam ondersteunt met een heftruck en hoogwerker, dat maakt het ook makkelijker."

Nieuwe verlichting

De NOVO probeert ieder jaar iets toe te voegen aan de kerstverlichting. "Voorheen hadden we enkel de sterren. Die zijn ondertussen wat verouderd en zo langzamerhand aan vervanging toe. Dan denken we na over hoe we anders kunnen verlichten. Er hangen nu prikkabels met lampjes langs de Donkere Gaard en sinds dit jaar ook aan de Havenstraat. We zijn aan het bekijken of we deze volgend jaar ook in de Leeuweringerstraat kunnen hangen. Maar dat heeft nog wel wat voeten in de aarde, met al die monumentale panden."

De binnenstad ziet er feestelijk en uitnodigend uit, en iedereen is ook welkom in de winkels, benadrukt Joost. "Omdat we geen grote stad zijn, kunnen we de stroom goed reguleren. Ook de winkels zijn groot genoeg om veilig te winkelen." Helaas ziet de NOVO dit jaar geen mogelijkheden om feestelijke activiteiten te organiseren. "Maar begin volgend jaar komen we wel met iets tofs! Een online platform waarop alle winkeliers zich kunnen presenteren, met daaraan gekoppeld een webshop." Wordt vervolgd.

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Afbeelding