<p>Kirsten en Tim kijken terug op een prachtige dag.</p>

Kirsten en Tim kijken terug op een prachtige dag.

(pr)

Trouwen in coronatijd: onvergetelijk!

Een paar dagen voor de bruiloft is het nog spannend. De stiefvader van Tim wacht op de uitslag van een coronatest. "Zaterdag had hij een verstopte neus, hij wist zeker dat het hooikoorts was, maar voor de zekerheid liet hij zich toch testen", vertelt Kirsten. Spanning vormt de rode draad tijdens de voorbereiding van het huwelijk van Kirsten en Tim.

Toen Tim op 18 september 2019 op de knieën ging, kon hij niet vermoeden hoe de wereld er een jaar later uit zou zien. "De paniek begon in maart, toen de intelligente lockdown werd aangekondigd", gaat Kirsten verder. "September is nog ver weg, dachten we. Maar het duurde en duurde maar. We hebben het erover gehad om het uit te stellen. Maar wat was dan wel een goed moment? Een vaccin kan nog wel twee jaar op zich laten wachten."

Het verliefde paar besluit de bruiloft door te laten gaan en al snel volgen ook weer de eerste versoepelingen. Kirsten en Tim zijn trouwe bezoekers van het coronadashboard en zien de besmettingscijfers elke dag afnemen. "Yes, het kan doorgaan dachten we! Totdat vier weken geleden een nieuwe persconferentie werd aangekondigd, met speciale regels voor feesten en partijen….." Gelukkig hebben die regels geen consequentie voor hun bruiloft en kan de dag gevierd worden zoals - uiteindelijk - bedacht.

Afgelopen vrijdag zijn ze getrouwd! Voor een dag was Muziekhuis Oudewater, waar Kirsten werkt, omgetoverd tot trouwlocatie. Trouwen in het Oude Stadhuis kon niet, want daar mag je maar met een zeer beperkt aantal mensen naar binnen. "En daar mochten zelfs mijn vader en moeder niet naast elkaar zetten. Toen ik dat hoorde, heb ik echt even gehuild. Gelukkig zei Loes (de Vos) van het Muziekhuis: 'Jullie gaan het gewoon hier doen.'

Loes en Sebas zetten alles op alles om het Muziekhuis klaar te maken voor de grote dag. Op korte termijn moesten nog allerlei vergunningen worden aangevraagd. "Janneke van de gemeente Oudewater verdient echt een lintje, zij heeft alles voor ons in twee dagen geregeld" De ceremonie vond plaats in een tent buiten. De oudere gasten en collega's die oorspronkelijk voor de avond op de gastenlijst stonden, kwamen in de middag. "Zo verspreiden we het meer over de dag, waardoor het rustiger is."

De hele dag zaten mensen op een vooraf vastgestelde plek. "Ja, ik zit de hele dag naast Tim", vertelt Kirsten met een knipoog. "Een andere bijkomstigheid: ik zei tegen m'n vriendinnen: je kan de hele dag hoge hakken aan." Bij binnenkomst kregen alle gasten een gezondheidscheck door Loes om vervolgens via Sebas naar het bruidspaar te kunnen. Niet allemaal tegelijk, maar netjes wachten op elkaar. "Feliciteren mag niet, dus we hebben afgesproken met iedereen te proosten.'

Joia verzorgde het diner, ook in het Muziekhuis, en daarna was het tijd voor feest. Kirsten en Tim hebben allerlei alternatieven bedacht, maar helaas: dansen mocht écht niet tijdens het feest. Het geluk wil dat Kirsten zelf in de culturele sector werkt. Samen met een andere creatieve collega heeft ze voor het feest een Silent Disco Bingo in elkaar gedraaid. Neem koptelefoons, DJ Tjoerie die foute hits draait en een bingokaart, en de feestavond kan niet meer stuk!

De dagen voor de bruiloft werd er door het bruidspaar, de ouders en de getuigen in glazen hokjes geleefd. "We doen heel voorzichtig!" Gelukkig konden ze er allemaal bij zijn, ook de stiefvader van Tim. Helaas waren er wel een aantal afwezigen vanwege een snotneus, maar die konden er via een – last minute geregelde - livestream toch bij zijn. Kirsten en Tim kijken terug op een prachtige dag. "Het was een onvergetelijk dag. We hebben genoten van begin tot eind en het is perfect verlopen", aldus mevrouw Boere - Vermeij.

Ellen van Leeuwen

Meer berichten