<p>Van links vaar rechts de winnaars: Lennart Hassink, Julian van der Wind en Robin Visser.</p>

Van links vaar rechts de winnaars: Lennart Hassink, Julian van der Wind en Robin Visser.

(Siem van der Burg)

LEGO-wedstrijd van de Knoperij

De etalage van 'De Knoperij' van de Stichting Oud Montfoort (SOM) stond al weken vol met LEGO-bouwwerken. Het Oude Stadhuis, de molen, de steenovenschuur en het kasteel werden nagebouwd door de jeugd van Montfoort. Op vrijdag 4 september reikte voorzitter Lex van Wijk van de SOM de prijzen aan de winnaars uit.

Hij had er hard voor moeten fietsen vanuit zijn school in Gouda, maar Julian van der Wind was precies op tijd om zijn prijs op te halen. Hij was de winnaar in de categorie 'ouder dan 10 jaar'. Lennart Hassink kreeg de prijs in de categorie tot en met 7 jaar en Robin Visser in de categorie er tussenin. Ze kregen de prijs door loting toegewezen. De bouwwerken die ze hadden gemaakt hadden trouwens ook bij een beoordeling door een jury waarschijnlijk hoge ogen gegooid. Maar de jury vond het ondoenlijk om een keuze te maken uit de inzendingen van de LEGO Challenge en koos daarom voor loting.

De drie winnaars die op vrijdag in het zonnetje werden gezet mochten naast het bijzondere LEGO-boek 'De riddercode' en een LEGO-magazine met exclusief LEGO-figuur dat alle deelnemers als prijs krijgen, ook nog de naastgelegen winkel in om een LEGO-pakket uit te kiezen.

De LEGO-challenge, mede georganiseerd door inspirator en LEGO-fan Pedro Jooren, was een groter succes dan van tevoren gedacht. De SOM wilde liefhebbers van LEGO en vooral de jeugd bij Oud Montfoort betrekken door ze een historisch gebouw na te laten maken. Binnen de kortste keren stond de hele etalage van 'De Knoperij' vol. Lex van Wijk meldde: "De SOM zal volgend jaar zeker opnieuw een soortgelijke actie organiseren. We zijn blij met alle aandacht voor deze wedstrijd en voor 'De Knoperij' in het algemeen. Geweldig hoe het in onze nieuwe vestiging loopt en hoe enthousiast inwoners en recreanten zijn over wat we doen en laten zien."

De bouwwerken blijven nog enkele weken in de etalage van 'De Knoperij' in de Keizerstraat staan. Jong en oud kunnen er dus nog wel even van genieten. Binnen kijken kan op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over de Stichting Oud Montfoort is te vinden op www.oudmontfoort.nl

Siem van der Burg

Meer berichten