Natuurspeeltuin in het Brediuspark in Woerden
Natuurspeeltuin in het Brediuspark in Woerden (Ellen van Leeuwen)

Spelen met water en zand

Ellen van Leeuwen

Wat doe je als kind liever dan spelen met water en zand? Sinds juni is de natuurspeeltuin in het Brediuspark in Woerden open. Jonge en ook ouderen kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Je kan water pompen, modderkastelen bouwen of gewoon lekker pootjebaden. Klimmen en klauteren kan over boomstammen, door tunnels en in de prachtige bloementuin.

Lekker vies

Natuurspeeltuinen, een plek waar kinderen vrij kunnen spelen in de natuur, zie je steeds vaker, ook bij ons in de regio. In plaats van vastomlijnde speeltuinen met speeltoestellen, bieden natuurspeeltuinen alle ruimte voor fantasiespel en, misschien wel het allerleukst, kinderen mogen lekker vies worden.

Samen spelen

Wie kan ik beter als proefkonijn inzetten dan dochter Fien (3)? Schoenen uit en het water in! Samen met andere kinderen maakt ze 'pannenkoeken' van zand. Zand halen, mengen met water en kneden maar. Al snel zit ze van top tot teen onder de modder, net als de vele andere kinderen in de speeltuin. Om ons heen klinken veel vrolijke stemmen van kinderen die net als Fien genieten van het spelen met alles wat de speeltuin biedt. Ouders kijken op veilige afstand toe vanaf het strandje of één van de vele bankjes rondom de speeltuin. Meespelen kan natuurlijk ook. Als het tijd is om naar huis te gaan spoelen we onze handen en voeten schoon aan de waterpomp. Lekker fris!

Gouda

Ook in Gouda kunnen kinderen zich lekker uitleven in natuurspeeltuinen. In het Steinse Groen aan de Willenskade roets je over het water aan een kabelbaan. Op speeltuin Het Eiland (ingang op de hoek van de Bleysstraat/Gedenklaan) dat is omringd door slootjes, staat zelfs een heuse zandfabriek. Ook in de natuurspeeltuin in het Goudse Hout kunnen kinderen heerlijk ravotten in het water.

Veel speelplezier gewenst!

Meer berichten