Onder het toeziend oog van Heksenmeppers-trainer Rob van de Draai die zowel met tactische als technische adviezen strooide. Zullen Daniek en Estelle het ook zo ver schoppen als Diede?
Onder het toeziend oog van Heksenmeppers-trainer Rob van de Draai die zowel met tactische als technische adviezen strooide. Zullen Daniek en Estelle het ook zo ver schoppen als Diede? (gerard van hooff)

Diede de Groot 'demonstreert' bij De Heksenmeppers

Gerard van Hooff

'Australien Open, Wimbledon, Roland Garros, US Open, Paralympische Spelen'. Dat alles werd als een strotvloed uitgestrooid over de hoofden van Daniek en Estelle. De beide jeugdige tennissters mochten als sluitstuk van de demonstratie van Diede de Groot een balletje slaan met de rolstoeltennisster.

Ze leken gezien hun beduusde blik onder de indruk van het gebeuren. Ze realiseerden zich vanzelfsprekend niet dat zij ongeveer dezelfde leeftijd hadden als die waarop Diede de Groot de eerste schreden zette binnen haar loopbaan. Bij toeval had de Oudewaterse kennis gemaakt met de tennissport en aan de hand van Gerard van Leusden en trainer Amanda Hopmans haar eerste successen geoogst. We schrijven het jaar 2009 en Utrecht is de plaats waar het Mercedes Open wordt gewonnen. De succesreeks was vanaf dat moment schier ononderbroken en wordt breed uitgemeten in de media. Behalve echter in dit Corona-tijdperk waarin de activiteiten voor het rondtrekkende 'tenniscircuit' op een meer dan laag pitje staan. Voor Diede zijn dat vreemde tijden. Niet alleen is het moeilijker om de motivatie vast te houden, maar het leven buiten de tennisbubble is ook van een andere orde. Gelukkig biedt het Nationaal Trainingscentrum in Amstelveen mogelijkheden voldoende om conditie en vaardigheden te onderhouden. Een handbike is daarbij een nuttig attribuut. Niettemin leeft Diede in een relatief kleine wereld. Ze heeft van de nood een deugd gemaakt en de tijd benut om uitgebreid de nieuwe tennisstoel te testen en waar nodig te laten aanpassen. Hij zit nu als gegoten. Als lid van de Oudewaterse tennisvereniging De Heksenmeppers was het bijna vanzelfsprekend om op de eigen banen een balletje te slaan met andere Heksenmeppersleden. Een negental leden had zich aangemeld om Diede gedurende enige tijd partij te geven. Daaronder gelouterde spelers op retour, competitiespelers en echte nieuwelingen. Ook was de moeder van Diede, Lidewij, paraat en deze kon aan haar dochter de vorderingen tonen die zij dit seizoen heeft gemaakt. 'Er was progressie gemaakt', luidde het eindoordeel. Onder het toeziend oog van Heksenmeppers-trainer Rob van de Draai die zowel met tactische als technische adviezen strooide. Zullen Daniek en Estelle het ook zo ver schoppen als Diede?

Meer berichten