Emma Zuidam
Emma Zuidam Aad Kuiper

Solliciteren in coronatijd; Emma verzon een list

Algemeen

Wellicht herinnert u zich Emma Zuidam nog, van de Waardsedijk. 'Enerzijds', stond er in De IJsselbode van november 2017 te lezen, 'toont Emma Zuidam bescheiden en wat verlegen, maar anderzijds blaakt ze van zelfvertrouwen en trots. En terecht!' Ze volgde, ondanks enige tegenslag in haar jonge jaren, haar droom, heeft haar talenten en ook zichzelf ontwikkeld, is op 21-jarige leeftijd een eigen bedrijfje begonnen en werd na een luttel aantal maanden uit maar liefst 800 mededingers verkozen om het boek 'Het huishouden van een 'ontaarde' moeder' van Marjolein Hurkmans te illustreren. Dat is niet niks. In de roerige tijd waarin we nu leven benut Emma opnieuw haar doorzettingsvermogen en creativiteit en zal ze ongetwijfeld slagen in haar opzet.

Het ging goed met Emma Zuidam, na haar doorbraak als illustrator. Naast de uitdaging van het freelance bestaan, miste ze ook wel het hebben van collega's: "Freelancewerk vond ik toch weleens eenzaam. Ik kreeg wel opdrachten, maar je zit vrijwel altijd alleen in je studio. Je ziet zelden iemand en ik miste echt mensen om me heen." Ze vond op invalbasis een leuke baan bij Badge Promotions in Woerden. Het beviel haar zo goed dat ze, na deze invalklus, op zoek ging naar een vaste baan om te combineren met haar freelance-opdrachten.

Een baan was opnieuw redelijk snel gevonden; dit keer kwam Emma terecht bij Interimage Promotional Products & Concepts, dat ook in Woerden gevestigd was.
Na hier bijna een jaar gewerkt te hebben, besloot ze toch verder te gaan kijken.

Naar een baan waar ze haar liefde voor 'branding en package design' meer kon laten woekeren. Dat deed ze in februari 2020, toen niemand nog enig vermoeden had van wat komen zou. Ook Emma niet: "Van enige coronamaatregelen was toen nog bijna geen sprake. Hier niet in ieder geval. Ik wilde aan de slag gaan: een origineel cv maken, langsgaan bij bedrijven met mijn portfolio, laten zien wat ik allemaal kan …". Emma valt even stil, maar gaat dan verder: "Toen kwamen er allerlei maatregelen, zodat je niet meer langs kon gaan. En wat er nog bij kwam: er bleken ineens veel minder vacatures. Vooral in de grafische wereld is er veel concurrentie."

Maar Emma Zuidam was niet voor één gat te vangen en dacht eens goed na over hoe ze in deze corona-tijd toch kon opvallen zonder fysiek aanwezig te zijn. "Helaas had ik, zoals velen, de situatie die daarna volgde niet zien aankomen. Een erg lastige tijd om te solliciteren, jezelf voor te stellen én ook nog eens op te vallen. Zo besloot ik een cv te bedenken dat niet alleen over mijn werkervaring vertelt, maar mij ook écht representeert, precies zoals ik ben met 'mijn curriculum vithee'."

Emma ontwierp een theedoosje met daarop de woordspelige tekst 'Emma's Curriculum Vithee'. Met als ingrediënten haar kwaliteiten, opleidingen, cursussen, werkervaring en de projecten waaraan ze heeft gewerkt. En binnenin het doosje ook nog eens heerlijke thee. Een CV mét inhoud. Het komt wel goed met Emma.

Emma's Curriculum Vithee
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 12 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 13 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 14 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 19 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 21 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 22 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00