Afbeelding
Foto: pr

Nieuwe predikant in de gereformeerde kerk van Haastrecht

Algemeen

Op zondag 10 maart deed ds. David Schiethart uit Den Haag zijn intrede in deze gemeente als waarnemend predikant. Naast zijn taak als waarnemend gemeentepredikant is ds. Schiethart ook werkzaam als studentenpredikant voor aankomend ingenieurs bij de technische Universiteit in Delft.

Dominee Schiethart: “Haastrecht is een prachtig dorp in een mooie omgeving”.

Inmiddels heeft hij al verschillende kennismakingen in Haastrecht achter de rug. Tijdens zijn intrededienst vertelde hij over zijn ervaringen tijdens de kennismakingen, onder meer dat hij door mensen van de Historische Vereniging al is ingewijd in het verleden van dit mooie dorp.

Voor oudere mensen in Haastrecht is zijn naam misschien niet helemaal onbekend. Zijn vader was ongeveer 65 jaar geleden waarnemend huisarts in deze gemeente. Dominee Schiethart ziet er naar uit om in Haastrecht te komen werken, zeker ook omdat de Gereformeerde en Hervormde kerk bezig zijn met een samenwerkingsproces. Hij kan daar beide gemeenten, samen met de predikant van de Hervormde kerk, ds. Joas van der Schoot, goed in begeleiden vanwege zijn ervaring met samenwerkingsprocessen van kerkelijke gemeenten. Ds. Schiethart komt in principe voor een periode van één jaar en hij zal op zijn vaste werkdagen (donderdag en vrijdag) in Haastrecht zijn.

Afbeelding
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 3 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 20 uur geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 21 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven gisteren
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 mei, 17:00