Afbeelding

Domper voor Jupiter tegen Vollingo

Algemeen

Vollingo Heren 1 heeft afgelopen zaterdag de spanning volledig teruggebracht in de strijd om promotie naar de derde divisie. Waar Jupiter Heren 1 afgelopen weken steeds wat punten uitliep op directe concurrenten Enervo en Vollingo was het nu de beurt aan de volleyballers uit Gouda om schade te herstellen. Jupiter verloor de wedstrijd met 3-1.

Een wederom niet volledige selectie van Jupiter stond aan de start met gelegenheidsspelverdeler Rik Maaijen. De eerste twee spelverdelers waren afwezig waardoor coach Arjen Dening creatief moest zijn met zijn opstelling, er werd zodoende gespeeld zonder libero. De basis bestond verder uit Ruben Hogendoorn, Robert de Vries, Remco Venhof, Giel van der Wijden en Robin van der Laan.

Ondanks de aanpassingen in de opstelling begon Jupiter vol vertrouwen aan de wedstrijd. Met een uitstekende reeks wedstrijden achter de rug begon het team ook in Gouda voortvarend aan de wedstrijd. Al snel werd er een voorsprong van vijf punten opgebouwd in de eerste helft van de eerste set. Toch liep het niet zo goed als de afgelopen wedstrijden. De pass lag niet goed waardoor er weinig gevarieerd kon worden in de aanval. Het gemis van libero Rik leek daar een belangrijke rol in te spelen. Vollingo vocht zich punt voor punt terug in de set en wist uiteindelijk de set met 25-22 binnen te slepen.

Het verlies van de eerste set zelf kon gebeuren tegen een sterk en gemotiveerd team als Vollingo. Duidelijk was echter wel dat Jupiter nog geen moment lekker in het spel zat. Dit was ook zichtbaar in set twee. Het team uit Gouda liep al snel weg bij Jupiter en wist met een goede servicedruk en sterk aanvalsspel ook set twee te winnen (25-19). Waar het volleyballend niet goed liep leek er ook veel onzekerheid in het spel van Jupiter te sluipen. Hierop werd gehamerd tijdens de break voor de derde set. Coach Arjen wilde overtuiging zien in het spel van Jupiter. Tijdens set drie was het vooral Ruben die daar gehoor aan gaf. Met mooie punten en goede serviceseries wist hij de set lang spannend te houden. Dit bracht uiteindelijk een 23-23 stand op het scorebord. Hier werd de druk Vollingo wat teveel, twee slordige fouten zorgden voor een belangrijke setwinst voor Jupiter (23-25).

In set vier was het weer het slordige spel van Jupiter zelf dat voor een snelle achterstand zorgde. De mannen uit Oudewater kwamen dit niet meer te boven en verloren de set met 25-18. Het 3-1 verlies betekent dat Vollingo Jupiter nadert tot op zes punten. Een verschil dat in de resterende drie wedstrijden nog voor een spannend eind kan zorgen. Vollingo heeft namelijk een duidelijk simpeler programma dan Jupiter.

Komende zaterdag staat daarom de enorm belangrijke wedstrijd tegen Majella op het programma. De nummer vijf van de competitie zal verslagen moeten worden in sporthal de Noort Syde om 18.00 uur.

Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.