Jupiter Heren 1 zet zegereeks voort tegen Vives

Met nog vijf wedstrijden te spelen bevindt de competitie van de volleyballers van Jupiter Heren 1 zich in de absolute eindfase. Met nog alles om voor te strijden stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Vives Heren 3 op het programma. Wetende dat volgende week de topper tegen Vollingo gespeeld wordt was het zaak om geen fouten te maken tegen Vives. Coach Arjen Dening hamerde op geconcentreerd spel vanaf de start. Met Ruben Hogendoorn, Robert de Vries, Jop Verweij, Corjan Harkes, Giel van der Wijden, Remco Venhof en Rik Maaijen in de basis moest deze opdracht uitgevoerd worden.

Na een slordige openingsfase kwam Jupiter al snel in het eigen spel. Een instabiele pass zorgde ervoor dat veel ballen naar de passer lopers gingen. Beide spelers scoorden echter aan de lopende band waardoor Vives continue achter de feiten aan liep. Ook het blok speelde een belangrijke rol in de eerste set. Remco en Giel zorgden voor veel punten op deze manier. Een zorgeloze set eindigde zo in 25-20 voor de thuisploeg.

In set twee begon het echt te lopen bij het team uit Oudewater. Meerdere serviceseries, waarbij ook het nodige geluk kwam kijken, zorgden voor een snelle voorsprong van 13-2. De rest van de set kon zo zonder druk binnengehaald worden. 25-10 was de einduitslag. Een goede start van de wedstrijd. Maar zoals coach Arjen vooraf al benoemde, het bewaren van de concentratie is iets lastigs als je duidelijk het betere van het spel hebt. Set drie is daarom vaak een kantelpunt in dit soort wedstrijden. Voor Jupiter was het dus zaak om met de juiste energie te blijven spelen.

En dat advies nam het team ter harte. De volle tribunes kregen waar ze voor kwamen. Ook in set drie waren vooral de passer lopers in uitstekende doen. Ruben sloeg regelmatig ballen over de blokkering heen en Robert wist steeds maar weer de gaten in de verdediging te vinden met harde droge klappen. Een bij vlagen spectaculair Jupiter speelde zo met de tegenstander en wist set drie met 25-19 te winnen.

In set vier viel Robin van der Laan in voor Corjan. Met wat frisse energie op de diagonaal verliep ook de laatste set voorspoedig. Jupiter won deze set met 25-16 en zo ook de wedstrijd met 4-0. Een sterke wedstrijd van het team in uitstekende vorm. In de laatste vijf wedstrijden liet het team slechts één set liggen. Zaterdag 16 maart staat de cruciale wedstrijd tegen Vollingo op het programma. In Gouda zal bij winst een enorme stap richting promotie gezet kunnen worden.

Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.