Muziekgroep Oudewater geeft kerstconcert in de Tuinzaal.
Muziekgroep Oudewater geeft kerstconcert in de Tuinzaal. Foto: Wim Venhof / Klaas de Beer

Muziekgroep Oudewater bracht opnieuw veel plezier

Algemeen

Aad Kuiper

Muziekgroep Oudewater is een vereniging die heel uiteenlopende nummers ten gehore kan brengen. Tegen de kerst treedt de Muziekgroep altijd op met een sprankelend kerstrepertoire. Zo was de muziekgroep vorige week maandag in de Tuinzaal van De Wulverhorst en als het liep zoals gepland traden ze gisteravond op in Sportbar Overtime die in Sporthal de Noort Syde te vinden is.

“Vorige week maandag was het enorm gezellig,” liet Jaap Konings weten. “We hebben de sterren van de hemel gespeeld. En ook in Sportbar Overtime is het altijd heel druk. We hebben daar vaker gespeeld en het wordt ieder jaar een beetje drukker. En daar komt bij dat onze dirigente van elk optreden een feestje maakt. Naast de welbekende muziekstukken als Christmas Fantasy, The sound of Christmas Joy en Swing into Christmas, speelde de Muziekgroep diverse kerstliederen die meegezongen werden zoals: Mary’s boy child, Gloria, Rudolph the red nosed reindeer, White Christmas, Stille nacht en natuurlijk We wish you a merry Christmas.”

Het orkest, dat van origine een fanfareorkest was, is omgevormd tot een muziekgroep die inspeelt op de behoefte van de Oudewaterse bevolking zoals Koningsdag, kerst en allerlei andere bijzondere dagen.

“Muziekgroep Oudewater is een blaasmuziekorkest met een ruime variatie aan (blaas)instrumenten van dwarsfluit tot bas (sousafoon in de volksmond). Het orkest bestaat momenteel uit 26 spelende leden, variërend in leeftijd van pakweg 10 tot 80 en staat onder de professionele leiding van de cum laude afgestudeerde dirigente Elivera vanSloten.”

“Muziekgroep Oudewater biedt in Oudewater muzieklessen aan voor kinderen en volwassenen. Deze lessen worden gegeven door onze eigen leden. Het doel van de lessen is, om op een leuke manier, kennis te maken met muziek. En wie besluit lid te worden van MO betaalt wel contributie, maar voor deze contributie krijg je gratis een instrument in bruikleen aangeboden. Op die manier houden we onze Muziekgroep in stand en krijgen we regelmatig nieuwe leden.”

Het orkest houdt haar repetities op maandagavonden en heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Een repetitie bijwonen mag altijd. Neem hiervoor contact op met Jaap Konings, 0643241762 of e-mail naar jaapencarolien@gmail.com

Ook voor het momenteel onbemande aanwezige drumstel is hij te benaderen. “Wij hebben er met elkaar veel plezier in en doen anderen daar ook weer een plezier mee.”

Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 1 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 18 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 20 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 23 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00