Afbeelding
Foto: Gerard van Hooff

Weer een lastminute nederlaag voor Montfoort

Algemeen

Gerard van Hooff

vv De Meern - Montfoort SV’19 2-1

In het achterliggende seizoen leek Montfoort er een handje van te hebben om op een moment waarop het voor de tegenstander niet meer mogelijk was om terug te komen toe te slaan. Die kwaliteit is in dit seizoen niet voor handen. Erger nog, Montfoort heeft een positie ingenomen aan de andere zijde van het palet, de rol van slachtoffer.

Ook zaterdag was dat het geval. Op het moment waarop de bezoekers druk doende waren de volle winst alsnog binnen te slepen, sloegen de oranje-zwarten uit De Meern genadeloos toe. En wel in de persoon van Abel Prins die doelman Robin Vianen in de 90e minuut het nakijken gaf; 2-1. Even voordien had de De Meernse invaller De Groot nog een alarm afgegeven door zomaar het vijandelijke strafschopgebied binnen te stormen, maar uiteindelijk doelman Vianen op zijn weg vond. De wat streng leidende arbiter zag er een overtreding in van de aanvallende partij, maar bij een waarschuwend signaal bleef het.

Een minuut stilte

Bij de opening van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het plotselinge overlijden van Boukje Hol, een gerespecteerd lid van de Montfoortse vereniging. De supporters waren wel zo slim zich een plek op de overdekte tribune te verwerven, dan wel door de glaswand van het clubgebouw het gebeuren op het kunstgras te aanschouwen. Aanvankelijk leverden de inspanningen van de beide teams voornamelijk hoekschoppen op en was er een schaarse counter zichtbaar. Uit de derde hoekschop op rij van de gasten kopte verdediger Don Mimpen in de 9e minuut maar net naast en dat lot was even nadien ook een koppoging van Thomas Koense beschoren. Daarna brak Randy Meeuwsen de wedstrijd open met even plotselinge als fraaie goal. Van afstand leverde hij een streep af die de onderkant van de lat nog schampte en aansluitend achter doelman Smorenburg tegen het net sloeg; 1-0 (18e min).

De Meern komt terug

Meteen wilde de ploeg uit De Meern iets terugdoen. Tim De Graauw toonde zich al drie minuten na de openingstreffer niet zelfzuchtig genoeg na een al over vier schijven lopen doorsnijding van de Montfoortse defensie en wilde het nog mooier laten afronden. Het bleek een halte ver. Nog geen 2 minuten later herhaalde deze situatie zich. Aan Montfoortse zijde benutte men hierna de blessurebehandeling om de middenvelders even op scherp te zetten. De regisseur van de De Meernse aanvalsopzetten -Trevor Mulders- was hier niet van onder de indruk en hij leek alle vertrouwen te hebben in de mogelijkheden van zijn over flink wat body beschikkende spitsen die traag oogden, maar dat was maar schijn., maar dat was maar schijn. De thuisclub pakte steeds meer het initiatief en zag dat in de 40e minuut beloond, toen Bob Prins zijn moment pakte. Hij maakte gebruik van zijn fysiek, vloog tussen Don Mimpen en Ricardo Bakker door en haalde voor Vianen gekomen uit met een strakke inzet in de verste hoek; 1-1. In de slotminuut liet De Meern-aanvoerder Mulders ook nog even zien verdedigend zijn mannetje te staan met een reddende tackle.

Voor de winst

Door hoger druk te zetten trachtte Montfoort na de hervatting de thuisploeg in de greep te krijgen en te houden. Dat leverde de nodige mogelijkheden op. Zo vloog een bal onaangeroerd door het zestienmetergebied van de thuisploeg en kreeg spits Denny van Loen een aardige kopkans. Dat Montfoort voor de winst ging was overduidelijk. Botte pech was er in deze fase voor Randy Meeuwsen die na een uur spelen een harde inzet via de onderzijde van de kruising terug zag komen. Nog geen 2 minuten hierna vloog een schot uit de draai van doelpuntenmaker Bob Prins maar net over het heiligdom van Robin Vianen, een teken dat ook de thuisploeg nog aanvallende aspiraties en illusies had. Die kozen voornamelijk voor de bal in de diepte achter de Montfoort-defensie.

Weinig echte kansen

Vooralsnog moesten ook zij zich tevredenstellen met wat hoekschoppen. Halverwege het tweede bedrijf werd er aan beide zijden flink gewisseld en verlieten ook de gele kaarten eenvoudiger de broekzak van scheidsrechter Peetoom ten bewijze van het feit dat het ietsje pittiger werd. De beste mogelijkheid om Montfoort aan de leiding te krijgen ontstond rond de 73e minuut. Toen zag Wiek Drost zijn diagonale inzet gestopt met slechts een corner als beloning en werd de bal in de rebound van die hoekschop over het doel gejaagd. Kortom, het werd een wedstrijd met een open eindspel waarin De Meern-supporters in de 76e minuut opveerden, omdat zij de winnende treffer dachten te zien, de Montfoortse aanhang ‘‘t zal toch niet weer….’ dachten en het doelpunt niettemin viel op het moment dat er niets meer aan te doen viel.

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00