Onder team Rosenkohl en boven de Kaartclub.
Onder team Rosenkohl en boven de Kaartclub. Foto:

Familie Spruit wederom winnaar Curling Cup

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Onder grote publieke belangstelling werden afgelopen zaterdag in de STAM-tent bij Boer Hans Activiteiten de finales gespeeld van de Curling Cup. Het curling toernooi startte op 4 januari en vanaf dat moment werden verspreid over twintig speelavonden door honderd teams in totaal 238 wedstrijden gespeeld. Na spannende halve finales plaatsten zich uiteindelijk twaalf teams voor de finaleronde.

Onder de twaalf finalisten waren ook de gebroeders Spruit, de winnaars van vorig jaar die dit jaar hun vader Ad sr. aan hun team hadden toegevoegd. Om de laatste vier te bereiken moest onder meer gewonnen worden van de familie Van den Brink. In deze familiestrijd kon team Rosenkohl (Duits voor spruitje) iets beter met de druk omgaan en bereikten zo de knock-out ronde voor de ereplaatsen.

De finalepoule vertoonde een opmerkelijke aanwezigheid van de familie Smeulders, die met maar liefst drie teams deelnamen aan de eindstrijd. Hoewel Angelique en Harry Smeulders met hun teams in de finalepoule strandden, wist hun zoon Tycho Smeulders met vrienden de derde prijs te bemachtigen.

De strijd om de eerste plaats ging tussen ‘Rosenkohl’ en de kaartclub van onder meer Ben van Blokland en Jan Janmaat. Rudi Spruit en Jan Oostveen toonden indrukwekkend werperschap en behaalden cruciale punten voor hun team. Na een adembenemende 25 minuten klonk het eindsignaal met een nipte overwinning van 14-13 in het voordeel van de familie Spruit.

Voordat Ad Spruit sr. de Gouden Curling steen in ontvangst kon nemen uit handen van hoofdscheidsrechter Adriaan van den Brink, bedankte René Damme namens Curling Montfoort de 25 vrijwilligers voor hun inzet als spelleider: “Jong en oud bij elkaar brengen voor spelplezier en gezelligheid was het doel en dat is de afgelopen wintermaanden meer dan gelukt”, aldus René. Beide curlingbanen blijven nog liggen tot 1 maart om daarna de zomerstalling in te gaan.

Blij met de winst.
Blij met de winst.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 16 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 18 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 21 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00