<p pstyle="BODY">Ike van den Pol, Judith Oostendorp en Frans van Lint kunnen niet wachten tot het curlingseizoen weer gaat beginnen.</p>

Ike van den Pol, Judith Oostendorp en Frans van Lint kunnen niet wachten tot het curlingseizoen weer gaat beginnen.

(Sjoukje Dijkstra)

Curlingbaan verhuist naar Boer Hans én er komt een ouderenmiddag

Nog even wachten ... en het curlingseizoen is weer geopend!

Nu de temperaturen weer zakken, is het bijna weer tijd om te gaan curlen. Vorig jaar - de eerste keer dat er gecurld kon worden - was het een groot succes. Ondanks de lock-down kwamen vorige winter in de STAM tent bij St. Joseph 1.500 kinderen en tieners via de basisschool of hun sportclub curlen. Ook de eerste Curling Cup Montfoort kon rekenen op veel belangstelling: Zo’n zeventig teams speelden uiteindelijk mee in het curling toernooi, dat door de corona regels alternatief was vormgegeven. Dit jaar verhuist de tent noodgedwongen van de Soos naar Boer Hans, waar de STAM tent in december opgebouwd zal worden. “Hopelijk dat we dan al in de kerstvakantie open kunnen”, zegt Frans van Lint, voorzitter van de Montfoortse IJsclub.

Aankomende winter kan dus wederom volop gecurld worden alleen ditmaal dus niet bij de Soos omdat dit vorig jaar te veel geluids- en parkeeroverlast voor de bewoners op de naastgelegen Achterdijk gaf. De organisatie moest dus op zoek naar een andere locatie en dat is dus Boer Hans aan de Mastwijkerdijk geworden.

Judith Oostenboer van Boer Hans is erg enthousiast. Ze vertelt: “Adje Spruit belde ons met de vraag of wij het zagen zitten de curlingbanen te herbergen. Wij dachten gelijk: superleuk! Kom maar. Voor ons is het fantastisch. We hebben de ruimte. En natuurlijk wordt het ook op nog mooi aangekleed met lichtjes en dergelijke.”

Tegen Frans en Ike van den Pol zegt ze: “Zo leuk dat jullie dit organiseren!” Frans en Ike beamen dat. “Vorig jaar hebben we het met alle beperkingen toch kunnen doen. Dit jaar gaat het hopelijk echt los!”, zegt Frans. Ike: “We hebben een leuk en vlot comité, en zijn het snel eens over de dingen. Dan is het ook gemakkelijk organiseren.” Ike die vorig jaar ook als scheidsrechter optrad, vertelt dat het superleuk is om te zien: hoe mensen uiteindelijk heel fanatiek aan het curlen slaan. “Dan moet het meetlint er soms echt bij komen om te bepalen welke steen gewonnen heeft”

Ze hopen alle drie op een goed curling seizoen. “Dat gebeurt in ieder geval op een mooie locatie”, meent Frans. “Van alle opties die we hebben besproken, was dit toch de beste locatie. Dicht bij het centrum en met direct naast de curling banen een gezellige bar in de oude hooiberg voor een glühwijntje en bitterballen.

Ouderenmiddag

Als de STAM tent en twee curling banen bij Boer Hans zijn opgebouwd zullen ook de basisscholen en de kinderen van Club Bizon weer uitgenodigd worden. Nieuw deze winter is de wekelijkse ouderenmiddag.

“De ouderen die willen we uitnodigen in samenspraak met SWOM en Het Knooppunt” aldus Ike. “Volgende week heb ik een afspraak met Conny te Lintelo van SWOM” De bedoeling is dat de middag laagdrempelig wordt ingestoken. Ouderen kunnen curlen, maar dat hoeft niet. Het gaat om de gezelligheid en dat iedereen in de donkere wintermaanden een leuk loopje heeft” meent Frans. Met een stukje crowdfunding via de regiobank Finn adviseurs wil Curling Montfoort extra faciliteiten voor de ouderen middag financieren zoals lichtere curlingstenen en wat heaters zodat het voor de ouderen aangenaam curlen is.

Ook een professionele schrob-en zuigmachine staat nog op de wensenlijst zodat de vrijwilligers na afloop van de dag niet nog een uur met dweilen en schoonmaakspullen in de weer hoeven te zijn maar met de machine over de baan kunnen lopen. “We zijn blij met onze vrijwilligers die het spel begeleiden dus als we het ze makkelijker kunnen maken gaan we zeker proberen een machine aan te schaffen”, aldus de organisatie.

Opgeven voor de Curling cup?

De Montfoortse Curling Cup start op woensdag 12 januari 2022. In november krijgen de teams die vorig jaar deelnamen de gelegenheid zich in te schrijven.
Overige geïnteresseerde teams van maximaal vijf personen, die ook willen meedoen, kunnen zich aanmelden via curlingmontfoort@gmail.com.

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten