Afbeelding

Curlingseizoen van start in Montfoort

Algemeen

Het curlingseizoen is van start gegaan in Montfoort, waar de vrijwilligers van STAM en de Montfoortse IJsclub afgelopen week hun inzet toonden door de tent en curlingbanen bij Boer Hans weer op te bouwen. De twee banen liggen er tot 1 maart. Dit jaar waren het de 16 enthousiaste vrijwillige spelleider/scheidsrechters die de banen als eersten in gebruik namen.

Voordat de spelleiders de curlingbaan op mochten om de curling stenen in ‘het huis’ te werpen kregen zij van René Damme en Ton de Jong uitleg over de spelregels en het toernooiregelement. René Damme: “Deze speluitleg was nodig om de puntentelling weer eventjes op te frissen, maar ook omdat ten opzichte van vorig jaar wat kleine wijzigingen zijn doorgevoerd, omdat sommige teams in hun fanatisme de ‘mazen’ in de spelregels opzochten. Die mazen zijn nu gedicht, waardoor bijvoorbeeld bewust tijdrekken bij een voorsprong nu niet meer mogelijk is.”

Nadat de spelregels waren doorgenomen konden de vrijwilligers van Curling Montfoort in vier teams op de twee banen met de rode en gele curlingstenen aan de gang. In sommige gevallen moest zelfs het meetlint erbij worden gehaald om de spanning te temperen en het winnende team te bepalen.

Na afloop van de openingsavond werden de banen weer geprepareerd voor de ontvangst van de eerste vereniging op vrijdagavond. De jeugd van Montfoort S.V.’19 waagde zich met opgewonden gilletjes en lachende gezichten op de curlingbaan. Voor de kerst komen alle basisscholen nog curlen maar ook groepen met senioren, kinderen met een beperking en families en bedrijven komen deze winter nog langs.

“Dat is nou het mooie aan curling, bijna iedereen van jong tot oud kan meedoen met curlen. Steeds meer bedrijven komen dan ook bij ons langs voor een uurtje curling met hun personeel als teambuildingsactiviteit en verder is het natuurlijk superleuk om opa’s en oma’s te zien spelen met hun kinderen en kleinkinderen”, aldus Ton de Jong namens Curling Montfoort.

Gouden curlingsteen

Van 4 januari tot 3 februari wordt er vrijwel iedere avond gespeeld in het toernooi om de Curling Cup Montfoort. Het aantal deelnemende teams is dit jaar gestegen tot honderd, een toename van 24 vergeleken met vorig jaar. Deze groei is mogelijk gemaakt door de inzet van meer vrijwilligers en het organiseren van extra speelavonden. In totaal worden er op twintig speelavonden meer dan 500 wedstrijden gespeeld voordat op 3 februari de winnaar van de Gouden Curling steen bekend is.

René Damme: “Omdat de maximale toernooicapaciteit voor dit jaar is bereikt, is inschrijving voor de Curling Cup niet meer mogelijk. Teams die nog willen meedoen worden op een reservelijst geplaatst en voor hen worden in overleg in de laatste weken van februari nog speelavonden georganiseerd waarbij acht teams onderling strijden om de dagprijs. Zo kan toch iedereen met een team een avondje spelen. Ton de Jong vult aan: “Door de toename van het aantal teams zouden we graag ook nog wel wat extra spelleiders willen verwelkomen. Het is een gezellige tijdsbesteding in de donkere wintermaanden. Dus als er mensen geïnteresseerd zijn: kom dan langs op een van de speelavonden of neem contact op via onze website www.curling-montfoort.nl.” 

Het meetlint moest er soms aan te pas komen.
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 23 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00